fbpx

Hondenschool

Agility - Behendigheid

Agility en Behendigheidslessen voor honden

Een gemoedelijke cursus voor de baasjes die meer actie willen!

Wil je graag actief bezig zijn met jouw hond en behendigheidsoefeningen doen? Dan is agility ofwel behendigheid iets voor jullie!

In onze lessen staat plezier met stipt op nummer 1. Er wordt serieus geoefend en een keer gelachen als iets mis gaat (want ook dat gebeurd bij de baasjes wel eens). De sfeer is gemoedelijk en er wordt een onderlinge wedstrijd georganiseerd als hier animo voor is.
Iedere les start met een opwarmronde en het oefenen van de losse onderdelen. Aan het einde van de les wordt het hele parcours voltooid.

agility-dog-addestramento

Kan mijn hond wel agility?


Vaak wordt er vastgesteld dat dit alleen iets voor bordercollies zou zijn, maar ontzettend veel andere rassen kunnen ook hieraan meedoen. De agility – behendigheidslessen zijn geschikt voor alle baasjes die goed ter been zijn en honden die geen lichamelijke klachten hebben. Rassen die minder geschikt zijn zijn bv. de teckel of bloedhond vanwege de lange rug of grote rassen zoals de new foundlander of de berner sennen. Dit wil niet zeggen dat ze niet mee kunnen doen, maar we moeten wel rekening houden met hun lichaam. Wil je weten of jouw hond hieraan mee kan doen? Stuur ons dan gerust een mail, dan kijken we samen of jouw hond geschikt is voor de agilitylessen.

pexels-pixabay-260440
background

Extra Informatie

Locatie: Strabekerveldweg, Valkenburg aan de Geul. Het terrein is voorzien van een omheining waar 1 les op hetzelfde moment wordt gegeven.

Checklist voor de les:

  • Gebruik een simpel halsbandje of tuig
  • Gebruik een vaste 3 meter lijn van bv. Dogogo, de 14mm is geschikt voor een vrouwenhand, de 20mm voor een mannenhand. Later zal er met een langere lijn gewerkt kunnen worden
  • Neem minimaal 2 volle handen voertjes mee in een heuptasje of jaszak zodat je er gemakkelijk in een keer bij kunt
  • Maak de voertjes klein, maximaal 0,5cm x 0,5cm of kleiner, ongeacht welk ras je hebt

Huishoudelijk reglement en informatie