ALGEMENE VOORWAARDEN
HUISDIERVERHALEN

 

Huisdierverhalen
Strabeek 48
6301HS Valkenburg

 

06 50 84 55 45
info@huisdierverhalen.nl
www.huisdierverhalen.nl

 

KvK nummer: 67447627.

 
 

Begripsbepalingen
Huisdierverhalen: Merel van der Mullen eigenaar van Huisdierverhalen en Misha Geelen, gevestigd in Valkenburg aan de Geul.

Klant: de eigenaar van het huisdier.

Afspraken, consulten: Hieronder vallen alle diensten (gedragstherapie, praktijk, gebitsreiniging, trimsalon, groep/duo/privé lessen) die door Huisdierverhalen aan de klant gefaciliteerd worden.

Lessen: groep/duo/privé lessen die door Huisdierverhalen aan de klant gegeven worden.

Trimsalon, trimmen: alle activiteiten en handelingen die plaatsvinden in de trimsalon: wassen, drogen, kammen, knippen, scheren, oog/oor/mondverzorging.

 

Algemeen
De volgende voorwaarden zijn van toepassing op gesloten en nog af te sluiten afspraken de tussen Huisdierverhalen en de klant.

1.1. Huisdierverhalen zal op de beste manier mogelijk door de opgedane kennis van een universitaire opleiding en door het bijwonen van bijscholingen/seminars/webinars het vak zo goed mogelijk uitvoeren uitgaande van het welzijn van het dier.

1.2. Alle informatie van Huisdierverhalen dan wel de klant hoort vertrouwelijk te worden behandeld. Verkregen informatie via afspraken, consulten, verslagen of mondelinge gesprekken mogen alleen verspreid worden (openbaar worden gemaakt) aan derden nadat Huisdierverhalen hier schriftelijke toestemming voor heeft gegeven.

 

Adviezen, afspraken
2.1. Huisdierverhalen zal door middel van het intakeformulier het gedragsprobleem of de vraag in kaart brengen en de klant voorzien van adequate adviezen welke gebaseerd zijn op de nieuwste wetenschappelijke inzichten en levensverrijkend zijn voor de dieren.

2.2. Huisdierverhalen is niet aansprakelijk voor adviezen, lessen en behandelingen en de eventuele gevolgen van deze adviezen, lessen en behandelingen, overeenkomstig met het Burgerlijk Wetboek. Bij sprake van ongevallen op het terrein (binnen en buiten) van Huisdierverhalen vallen de oorzaak/gevolgen onder de aansprakelijkheid van de klant.

Klanten dienen een lopende aansprakelijkheidsverzekering te hebben in geval dat het dier schade zou aanrichten aan het mensen en/of dieren en/of spullen van andere klanten, mensen of Huisdierverhalen.

2.3. Huisdierverhalen zal de klant een beoordeling en vooruitzicht geven over het probleemgedrag waarvoor zij is ingeschakeld. De gegeven adviezen dan wel behandelingsplannen geven geen garantie op een verandering dan wel verbetering van het aangegeven gedragsprobleem.

2.4. Wanneer de klant niet mee werkt aan het behandelingsplan c.q. het niet opvolgen van de adviezen welke door Huisdierverhalen is geadviseerd, dan kan Huisdierverhalen besluiten de klant te weigeren voor toekomstige afspraken. Er is geen recht op restitutie.

2.5. Huisdierverhalen kan niet aansprakelijk kan worden gesteld voor het verlies/schade of diefstal van eigendommen of letsel welke opgelopen kan worden tijdens een consult of lessen van Huisdierverhalen aan het huis of in de omgeving.

2.6 Gemaakte kosten door de eigenaar bij de dierenarts, dierenwinkel of andere (ervarings-) deskundigen kunnen niet worden gerestitueerd bij Huisdierverhalen.

2.7 Huisdierverhalen doet haar uiterste best om dieren in de trimsalon een dierenwelzijnsbevorderende ervaring te geven.

2.7 Nieuwe trimsalon klanten ontvangen een aanmeldformulier welke volledig ingevuld dient te worden en te worden teruggestuurd vóór aanvang van het consult. Er wordt te allen tijde gestart met een kennismakingsafspraak waarna vervolg afspraken kunnen worden ingepland i.o.m. de klant en Huisdierverhalen.

2.7.1 Knopen, klitten of vervilting in de vacht wordt uit de vacht geknipt of geschoren. 2.7.2Vachtverwaarlozing wordt niet uitgeborsteld omdat dit ethisch onverantwoord is.

2.7.3 Indien een dier zich niet laat trimmen of parasieten heeft wordt de klant hierover geïnformeerd, de kosten voor de totale ingeplande tijd voor het dier van de klant wordt in rekening gebracht.

2.8 Huisdierverhalen kan niet aansprakelijk worden gesteld voor schade, verlies, diefstal of letsel aan/van het dier van de klant.

2.9 Indien een dier van een klant schade of letsel aanricht aan Huisdierverhalen (personen dan wel spullen) dient de klant de reparatie of vervangingskosten te vergoeden.

 

Betalingen en afspraken annuleren
3.1. Eenmaal een afspraak bevestigd is door Huisdierverhalen is annuleren niet meer mogelijk. De klant staat vrij contact op te nemen met Huisdierverhalen om te vragen een afspraak te verplaatsen. Indien het verplaatsen van de afspraak niet mogelijk is en de klant de afspraak annuleert zijn hier kosten aan verbonden.

3.1.1 Als de klant de afspraak annuleert binnen 24uur na het ontvangen van de bevestiging zijn er geen kosten aan verbonden.

3.1.2 Als de klant de afspraak annuleert na 24uur na het ontvangen van de bevestiging wordt er €50 in rekening gebracht die binnen 7 dagen voldaan dient te worden.

3.1.3 Als de klant de afspraak 48 uur vóór aanvang van de afspraak datum annuleert wordt €100 in rekening gebracht die binnen 7 dagen voldaan dient te worden.

3.2 Als Huisdierverhalen de afspraak afzegt door persoonlijke redenen dan wel overmacht dan zal Huisdierverhalen de afspraak zo snel mogelijk opnieuw inplannen in overleg met de klant.

3.3 Klanten die zich aanmelden voor lessen krijgen na het invullen van het aanmeldformulier een betaalverzoek. Dit verzoek dient voldaan te zijn alvorens het starten van de lessen. Indien het bedrag niet voldaan is mag Huisdierverhalen de klant weigeren voor de les. Er is geen recht op restitutie.

3.5 Klanten die zich hebben aangemeld voor lessen en het betaalverzoek hebben voldaan kunnen de lessen niet meer annuleren. Er is geen recht op restitutie.

 

Producten

4.1 Voordat een bestelling wordt afgerond zal de klant worden gevraagd de algemene voorwaarden zoals hier beschreven staan te accepteren.

4.1.1 Na het plaatsen van de bestelling ontvangt de klant automatisch een bevestigingsmail via het opgegeven email adres met informatie over de bestelde producten.

4.2 De afbeeldingen en foto’s van producten zijn illustratief bedoeld om een beeld weer te geven hoe het product eruit komt te zien. De keuze uit de opgegeven kleuren zullen worden nageleefd, maar kunnen iets afwijken van de kleuren die zichtbaar zijn op de website.

4.3 De prijzen op de website zijn incl. btw en excl. verzendkosten. De verzendkosten zijn voor de klant.

4.4 De klant ontvangt een verzendbevestiging per mail wanneer de producten op de post zijn gegaan.

4.5 De verwachte levertijd voor handgemaakte producten is 5-7 werkdagen. Voor niet-handgemaakte producten is de levertijd 1-3 werkdagen. Indien een combinatie van producten wordt besteld geldt de langstdurende levertijd.

4.5.1 Alle bestelde producten worden gemaakt en verzonden na het ontvangst van de betaling.

4.6 Alle producten worden met zorg gemaakt, ingepakt en verzonden. Huisdierverhalen is niet aansprakelijk voor het verlies van het pakket of een product. Er is geen recht op restitutie van het totaalbedrag indien een pakket zoekraakt of niet geleverd wordt bij/door de bezorgservice.

4.7 Indien een product een beschadiging heeft opgelopen tijdens de verzending kan er contact worden opgenomen via info@huisdierverhalen.nl.  Er dienen bewijsfoto’s te worden verzonden naar Huisdierverhalen en indien de klant het product wil terugsturen dan kan dat, de verzendkosten zijn voor de klant.

4.7.1 De klant is verantwoordelijk voor het te verzenden pakket, bij verlies van het pakket of het niet aankomen van het pakket bij Huisdierverhalen vindt er geen restitutie plaats.

4.7.2 Het totaalbedrag van de teruggestuurde producten, excl. verzendkosten worden na ontvangst van het product/pakket teruggestort op de rekening van de klant.

4.7.3. Indien er een beschadiging aan een van de producten is kan Huisdierverhalen het herroepingsrecht ontbinden en zal er geen restitutie van het (totaal)bedrag van de beschadigde producten plaatsvinden.

4.7.4 Valeriaanwortel is een natuurproduct en kan niet worden teruggestuurd. Er is geen recht op restitutie.

4.8 Alle producten van Huisdierverhalen dienen in het bijzijn van een volwassene aan een huisdier aangeboden te worden. Een huisdier dient niet alleen te worden gelaten met een van de producten.

4.9 De klant heeft recht op een deugdelijk product van goede kwaliteit. Hier draagt Huisdierverhalen grote zorg over uit. Huisdierverhalen is niet verantwoordelijk voor de werking van de producten en het eventueel loslaten van onderdelen van de producten, noch is Huisdierverhalen verantwoordelijk voor de eventueel hieruit voortvloeiende kosten bij bv. de dierenarts of andere dierenprofessionals.

Huisreglement

Aansprakelijkheid

Huisdierverhalen is niet aansprakelijk voor de schade die jouw hond zou kunnen aanrichten aan het terrein of een andere hond of persoon. De kosten worden, indien nodig, op de eigenaar van de hond verhaald.

 

Annuleren

Indien je niet aanwezig kunt zijn bij een les dan vervalt die les, de gemiste les kan niet worden ingehaald en niet worden gerestitueerd.

 

Betreden terrein

Houd jouw hond aan de lijn en wacht bij de poort tot er wordt open gedaan. Ook wanneer een les nog niet is afgerond dien je voor de poort te wachten, dit om de honden en baasjes zo min mogelijk af te leiden. Ben maximaal 5 minuten voor aanvang aanwezig te zijn.

Laat honden in de trainingsweide niet los tenzij de lesgever aangeeft dat het wel mag.

 

Gedrag hond

Groepslessen dienen voor iedere hond en baas leuk te zijn. Als er door de lesgever wordt geconstateerd dat een hond onprettig gedrag vertoont kan er worden gevraagd de groepslessen om te zetten naar privélessen mits je aan dit probleem wil werken. Mocht je dit niet willen dan vervallen de groepslessen, je hebt geen recht op restitutie van de kosten van de overige groepslessen.

 

Ontlasting

Laat jouw hond vóór de les goed uit zodat plassen of poepen op het terrein alleen per ongeluk gebeurt. Ontlasting dient meteen te worden opgeruimd met een eigen zakje en worden achter gelaten in de vuilnisbak aan de voorkant van de straat. Is de ontlasting dun? Laat dit dan even weten, dan halen we een emmer met water.

 

Parkeren

Parkeren kan voor aan de hoofdstraat of op het terrein, de ingang is de Strabekerveldweg, eerste afslag rechts.

 

Uitrusting

Gebruik een vaste lijn van minimaal 3 meter lang met een halsband of tuigje. Uitrollijnen en sliptouwen/kettingen zijn niet toegestaan. Neem hele kleine voertjes mee in een heuptasje en zorg voor een paar verschillende soorten beloningen (‘gewone’ en ‘hele lekkere’).

Vaccinaties en titeren

Voor aanvang van de eerste les dient het paspoort van de hond te worden meegenomen. Alle honden die de standaard vaccinaties hebben ontvangen of een voldoende titerbepaling kunnen aantonen kunnen starten met de les.

 

Weersomstandigheden

De lessen gaan te allen tijde door tenzij er door de lesgever aan wordt gegeven dat deze wordt geannuleerd. Denk hierbij aan langdurige regenbuien, storm, onweer, sneeuw of bij extreme kou/hitte. Annuleringen van een les wordt via de Whatsappgroep doorgegeven. Deze les gaat niet van de strippenkaart af.

Privacy verklaring

Met ingang van 25 mei 2018 is de General Data Protection Regulation (GDPR) van kracht. Deze nieuwe privacywet binnen de Europese Unie geeft burgers meer controle over hun persoonsgegevens. In Nederland spreken we over de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Huisdierverhalen, gevestigd te 6301HS Valkenburg, is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

 

Contactgegevens:
Email: info@huisdierverhalen.nl
Telefoon: +31650845545

Persoonsgegevens die wij verwerken

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de voornaam, achternaam en emailadres, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren.

 

Contactformulieren

Als het contactformulier van de website ingevuld wordt, dan worden de voornaam, achternaam, woonadres, telefoonnummer en e-mailadres opgeslagen. Deze persoonsgegevens worden niet openbaar gemaakt of gedeeld met anderen.

 

Doelen cliënten

Huisdierverhalen verwerkt uw persoonsgegevens voor de volgende doelen:

  • U te kunnen bezoeken, bellen of e-mailen indien dit nodig is om onze dienstverlening uit te kunnen voeren.
  • Om goederen en diensten bij u af te leveren.

 

Hoe lang we persoonsgegevens bewaren

Huisdierverhalen bewaart uw persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor uw gegevens worden verzameld. De hanteerbare termijn voor het bewaren van persoonsgegevens, intakeformulieren en behandelplannen is 12 maanden geteld vanaf het consult.

Delen van persoonsgegevens met derden

Huisdierverhalen verkoopt persoonsgegevens niet aan derden en verstrekt deze uitsluitend indien dit nodig is voor de uitvoering van de overeenkomst of om te voldoen aan een wettelijke verplichting. Uw persoonsgegevens worden uitsluitend gedeeld met uw eigen (vaste) dierenarts. Persoonsgegevens worden alleen met derden gedeeld op verzoek van de eigenaar.

 

Hoe wij persoonsgegevens beveiligen

Huisdierverhalen neemt de bescherming van uw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als u de indruk heeft dat uw gegevens niet goed beveiligd zijn of er zijn aanwijzingen van misbruik, neem dan contact op via info@huisdierverhalen.nl. Huisdierverhalen heeft de volgende maatregelen genomen om uw persoonsgegevens te beveiligen:

– Beveiligingssoftware, zoals een virusscanner en firewall.

– TLS (voorheen SSL) Wij versturen uw gegevens via een beveiligde internetverbinding. Dit kunt u zien aan de adresbalk ‘https’ en het hangslotje in de adresbalk.

 

Cookies

Wanneer u een reactie achterlaat op onze site wordt uw naam en emailadres gevraagd. Dit om u te kunnen contacteren indien nodig.

 

Welke rechten heeft u over uw gegevens

U kunt een verzoek voor persoonsinzage via info@huisdierverhalen.nl indienen. U kunt ook een verzoek indienen dat uw persoonsgegevens worden verwijderd.

Gedragstherapie en Trimsalon