fbpx

Angst in de trimsalon

Cursus voor trimmers

Honden die grommen, in je hand- en apparatuur willen bijten of compleet doordraaien op de trimtafel…

Hoe ga jij om met honden die niet getrimd willen worden?

Als gedragstherapeut kreeg ik tot 2021 regelmatig een hulpvraag van eigenaren omdat hun hond niet meer welkom was in de trimsalon. Wat nu? Want die vacht groeit gewoon door.

Tot mijn grote spijt heb ik deze honden nooit goed kunnen helpen ik had immers geen trimsalon. Uiteindelijk heb ik ze gelukkig wel kunnen helpen met het opnieuw introduceren van het borstelen. De hond moet uiteindelijk weer het vertrouwen krijgen dat borstelen niet pijnlijk is en klitten eruit worden geknipt, niet getrokken. Natuurlijk wilde ik ze het liefste naar een trimsalon sturen, maar als het baasje zo goed als alle salons heeft gecontacteerd met een negatief resultaat, dan wordt het lastig.

Gelukkig kan ik zeggen tot 2021, want vanaf dat jaar heb ik mijn eigen trimsalon kunnen openen. Een salon waar ik mijn eigen visie kan naleven en de baasjes die nergens terecht kunnen een plek kan aanbieden.

Redelijk onverwacht, maar een paar maanden na het openen van mijn trimsalon zat ik al vol. Met mijn werk als gedragstherapeut ben ik het meeste bezig en daarom kan ik enkel een deel van mijn uren in de trimsalon besteden. Omdat ik tijd tekort kom heeft me dit aan het denken gezet, want wat ik doe kan ik anderen ook leren! Zo kunnen we samen meer honden helpen op een angstvrije manier getrimd te worden.

dog-gf34b1e507_1920

Angst in de trimsalon, een onderwerp dat niet vaak wordt behandeld in de trimopleiding.

Tijdens de trimopleiding krijg je perfect aangeleerd hoe je de vacht moet verzorgen, onderhouden en behandelen. Alles moet geleerd worden en een hond trimmen die niet beweegt werkt het beste. Helaas zijn in de praktijk niet alle honden zo en de emotie angst kan op vele manieren geuit worden. 

Sommige honden kruipen in elkaar, anderen willen wegspringen en ruimte creëren. Zij vertonen ontwijkend gedrag wat voor een trimmer niet meteen veel problemen hoeft op te leveren (hierbij heb ik het niet over de hond zijn belevingswereld en welzijn). Echter zijn honden die agressie vertonen lastiger, die krijgen al snel alleen een muilkorf om en worden gedwongen de trimbehandeling te ondergaan. Dan heb je ook verschillende uitkomsten, de ene hond blijft met muilkorf stil staan, de ander zal er alles aan doen om de muilkorf af te krijgen en kan panikeren.

 

Verschillende uitingen van angst, hoe ga je hiermee om?

 

Daar ga ik je bij helpen met een concreet stappenplan!

Hoe ziet mijn visie eruit?

De belevingswereld van de hond staat in mijn visie centraal. Angst, domineren en dwang komen bij mij dan ook niet voor. Wel gaan we aan de slag met vertrouwen opbouwen en trauma’s overwinnen op een diervriendelijke manier waarin we de hond zijn emoties, fysieke- en mentale welzijn positief benaderen.

 

Holistisch hondentrimmer

Wat is de definitie van holistisch? Dit is een manier van werken waarbij er naar het complete plaatje wordt gekeken, het geheel is meer dan de som der delen. In de cursus Angst in de Trimsalon leer je naar de hele hond te kijken en om hem comfortabel te laten voelen. Onderdelen die terugkomen zijn wel/geen oren plukken? Wel/geen anaalklieren legen? Wel/geen nagels knippen? Als we naar het gehele plaatje kijken zou oren plukken, anaalklieren legen en nagels knippen misschien niet nodig zijn, mits de hond op alle vlakken de juiste zorg krijgt. Dit is natuurlijk niet in alle gevallen zo, maar de afweging wel/niet een handeling uitvoeren bekijken we op een holistisch aspect.

Holistisch trimmen betekent niet dat je een geitenwollenhondentrimmer wordt. In tegendeel! Je leert in deze cursus consequent en zelfverzekerd te werk te gaan met honden die het vertrouwen in een trimmer verloren hebben. Je kunt signalen van stress en ongemakken sneller herkennen, ze daardoor vóór zijn en op die manier de hond herintroduceren met de trimtafel, wassen, drogen, scheren en plukken. Hierdoor sta je sterk in je schoenen en heb je vertrouwen in jouw eigen kunnen.

dog-gb13086444_1920

Wat mag je van deze cursus verwachten?

In deze cursus leer je hoe je honden die angstig zijn en agressie in de trimsalon vertonen kunt helpen zodat ze geen angst en agressie meer vertonen. Dit doe je door de eigenaar een Angst in de Trimsalon Pakket te laten afnemen waarbij je met 10 afspraken start. In deze afspraken ga je aan de slag met het stapsgewijs opbouwen van vertrouwen jou en jouw handelingen zodat trimmen weer mogelijk wordt zonder negatieve emoties.

Ga je met de cursus aan de slag of wil je ook praktische hulp?

Als jij aan de slag wil om angstige honden een kans van slagen te bieden dan kun je hieronder een keuze maken uit verschillende opties. Je kunt voor de bronzen optie kiezen, de cursus zonder extra’s.

Wil je de optie hebben om eenmaal contact met Merel op te nemen en door middel van een online afspraak te sparren over vragen of bv. een klant? Dan kun je kiezen voor de zilveren optie. Je kunt vóór onze afspraak videobeelden aanleveren over een klant waar je vragen over hebt die we samen doornemen zodat ik je verder kan helpen.

Wil je graag dat ik samen met jou in jouw eigen trimsalon kom observeren, ondersteunen en helpen met een klant? Dan kun je kiezen voor de gouden of platinum optie. Je hebt bv. een klant die kandidaat is voor het Angst in de Trimsalon Pakket. Je bent goed op weg, maar wil graag meer informatie over jouw eigen handelen of je bent misschien onzeker dat je “iets” mist. Dan kan ik je hier met onze een-op-een sessie(s) mee helpen.

 

Jouw investering is snel terugverdiend!

De investering van hondeneigenaren in het Angst in de Trimsalonpakket is in 2021 €250. Kies je voor de cursus zonder extra’s? Dan betekent dit dat je jouw investering in deze cursus met de behandeling van 1 klant terug hebt verdiend. Word jij de volgende trimsalontopper die alle honden kan aannemen en verder helpen?

background
Cursus Angst in de Trimsalon
BRONS
199

Volledige cursus

Geen extra opties

Cursus Angst in de Trimsalon
ZILVER
249

Volledige cursus

1x 30 minuten Vraag & Antwoord  met Merel

Cursus Angst in de Trimsalon
GOUD
329

Volledige cursus

1 afspraak van 60 minuten met Merel bij jou in de trimsalon of online

Cursus Angst in de Trimsalon
PLATINUM
575

Volledige cursus

3 afspraken van 60 minuten met Merel bij jou in de trimsalon of online

De prijzen zijn exclusief BTW en eventuele reiskosten berekend vanuit Valkenburg aan de Geul (Lb, NL).

DE CURSUS IS BINNENKORT BESCHIKBAAR!

    Ik wil een melding ontvangen wanneer de Angst in de Trimsalon cursus online komt: