fbpx

EMMI-PET ULTRASOON TANDENPOETSEN

De nieuwste en beste manier van gebitsverzorging voor hond & kat.
Kundenbilder_4_667x864W80hc04D4fAaI

Wat is het en hoe werkt het?

De ultrasone tandenborstel van Emmi Pet heeft een unieke werking om vieze honden- en kattengebitten weer schoon te krijgen want het werkt geluids- en bewegingsloos. Hierdoor is het hartstikke geschikt voor huisdieren die tandenpoetsen onprettig vinden!

Ultrasoon ofwel geluidsgolven, hebben een frequentie die hoger is dan mensen en dieren kunnen waarnemen. De nieuwste ultrasone tandenborstel geeft per minuut 96 miljoen luchttrillingen af en omdat dit er zó ontzettend veel zijn is dit niet meer merkbaar. De borstelkop beweegt niet waardoor het niet een standaard elektrische tandenborstel is.

Zodra de Emmi Pet aan staat lijkt het alsof er niets gebeurt, maar in combinatie met water en de speciale (huisdieren) tandpasta ontstaan er in de borstelharen microbellen die samen met de luchttrillingen imploderen. Deze implosies verwijderen voerresten, tandplak en bacteriën enorm effectief waardoor een gebitssanering onder narcose voorkomen kan worden.

Is tandenpoetsen bij huisdieren nodig?

Om een gebit schoon te houden is het reinigen ervan een terugkomende activiteit. Poets jij jouw tanden iedere dag? En die van jouw hond of kat? Er zijn maar weinig baasjes die consequent tandenpoetsen bij hun huisdier wat flinke gevolgen kan hebben zoals een slechte adem, ontstekingen, loszittende tanden en pijn.

Tandplak is een laagje van etensresten, bacteriën en slijm. Zodra deze plak meerdere dagen blijft zitten eten de zuren door het glazuur van de tanden heen waardoor tandvlees gaat ontsteken, gaatjes ontstaan en tanden los gaan zitten. Omdat ontstoken tandvlees snel bloedt kunnen bacteriën gemakkelijk in de bloedsomloop terechtkomen. Als dit eenmaal gebeurt zal er in andere plekken van het lichaam ook ontstekingen ontstaan zoals in de gewrichten, nieren en aan de binnenzijde van het hart en de hartkleppen.

EMMI PET bij Huisdierverhalen

De gebitsreinigingen wordt uitgevoerd door Merel van der Mullen, gediplomeerd paraveterinaire met werkervaring vanuit een dierenkliniek gespecialiseerd in tandheelkunde.

Voorafgaand aan de startconsultatie kun je foto’s maken van het gebit en deze toevoegen in het online aanmeldformulier zodat een goede tijdsinschatting kan worden gemaakt voor de eerste afspraak. 

In de startconsultatie wordt de mond en het gebit van jouw hond of kat uitgebreid onderzoekt. Als de tanden en het tandvlees gezond zijn en geen ontstekingen of losse tanden bevat, wordt de tandplak en tandsteen meteen met de ultrasone tandenborstel verwijderd. Indien het gebit niet gezond is word je geadviseerd deze te laten nakijken door een dierenarts.

Na de gebitsreiniging is het belangrijk om de mondhygiëne goed bij te houden. Het advies is om het gebit iedere 10 weken te reinigen. Komt jouw hond of kat ook voor een trimsalonbehandeling en ben je een vaste klant? Dan ontvang je 10% korting op de gebitsbehandeling!

3

Tarieven 2023

Startconsultatie en Losse afspraken
Gebitsevaluatie- en reiniging
31,95

/ per afspraak

Maak een afspraak
Jaarpakket van 5 afspraken
Gebitsevaluatie- en reiniging
26,50

/ per afspraak

Maak een afspraak

Locatie: Strabekerveldweg, Valkenburg aan de Geul, snel bereikbaar vanuit Maastricht, Heerlen en de rest van Zuid Limburg.

Parkeren kan gratis op ons terrein of voor aan de straat. De ingang is gelegen aan de Strabekerveldweg, eerste groene poort aan de rechterkant.