Gebitsreiniging

GEBITSREINIGING VOOR HONDEN

Een gebitssanering zonder narcose.

Ontdek ook de fantastische werking van onze ultrasone tandenborstel en scaler waardoor vieze hondengebitten weer schoon worden!

De gebitsreiniging is geluids- en bewegingsloos, daarom is het ideaal voor huisdieren die tandenpoetsen onprettig vinden. De apparaten zijn namelijk ultrasoon en geven 96 miljoen trillingen per minuut! Omdat de frequentie zo hoog is kunnen mensen en huisdieren dit niet waarnemen. In combinatie met water en de speciale tandpasta verwijderen we effectief voerresten, tandplak, tandsteen en bacteriën.

Voorkom een gebitssanering onder narcose en maak online een kennismakingsafspraak voor jouw hond!

Is tandenpoetsen bij honden noodzakelijk?

Jazeker, mits je het gebit van jouw hond gezond wil houden.

Weinig eigenaren poetsen consequent de tanden van hun huisdier, waardoor tandsteen, ontstekingen, losse tanden en pijn kunnen ontstaan. Tandsteen ontstaat uit tandplak dat bestaat uit etensresten, bacteriën en slijm. Als gevolg hiervan kan schade ontstaan aan het tandglazuur, maar ook ontstoken tandvlees, gaatjes en loszittende tanden. Omdat ontstoken tandvlees snel bloedt kunnen bacteriën vervolgens gemakkelijk in de bloedbaan terechtkomen. Hieruit volgt de kans dat ontstekingen ontstaan in de rest van het lichaam zoals de gewrichten, nieren en aan de binnenkant van het hart en de hartkleppen.

Wie voert de gebitsreiniging voor honden uit?

Merel van der Mullen, gediplomeerd paraveterinaire met ervaring in gebitsreinigingen bij een tandheelkundige dierenkliniek.

Tijdens de kennismaking wordt de mond en het gebit van jouw hond grondig onderzocht. Want als er ontstekingen of losse tanden zijn word je altijd doorverwezen naar de dierenarts. De reden hiervoor is omdat wij enkel gezonde, vieze, gebitten reinigen. De duur van de gebitssanering varieert tussen 30-90 minuten, aangezien de staat hierop invloed heeft.

Na de reiniging is regelmatig onderhoud essentieel, hierdoor bevelen we aan om het gebit elke 8-12 weken te laten reinigen. Bij het plannen van meerdere gebitsreinigingen of in combinatie met een trimsalonbehandeling ontvang je korting!

Tarieven 2023

Kennismaking
Evaluatie en gebitscontrole
37,50

/ per afspraak

Gebitsreiniging
Reguliere reiniging
42,50

/ per half uur

Gebitsreiniging
Reguliere reiniging i.c.m. een trimbehandeling
17,50

/ per kwartier