Gedragstherapie voor honden

Samen trainen en privé training

Gedragsconsult met privé training,

samen werken voor een optimaal resultaat.

Je moet jouw eigen hond trainen om goede resultaten te bereiken“, een zin die vaak onterecht gebruikt wordt. Het tegenovergestelde is “we nemen jouw hond intern om te trainen, dan resetten we hem en krijg je een goed luisterende hond terug“…


In mijn ogen moeten we kijken naar wat jij en jouw hond nodig hebben, daarom bied ik maatwerk aan. Trainen is niet gemakkelijk en al mijn opgedane kennis van mijn opleiding, nascholing en ervaring kan ik jou niet in een paar consulten aanleren. Voor het beste resultaat is het daarom veel effectiever dat ik met jouw hond train, meerdere keren per week en we 1 keer per week samen trainen.

DSC_0074

Haal het beste uit jouw hond en jezelf!

Iedereen is altijd druk: familie, werken, sporten, hobby’s en sociale contacten onderhouden, allerlei verplichtingen die onze dag vullen. Misschien zit je niet zo lekker in je vel en dat gevoel pikt jouw hond feilloos op wat het trainen niet gemakkelijker maakt. Dieren zijn net een spiegel en als je eenmaal zin en tijd hebt gevonden om te trainen dan heeft jouw hond misschien geen zin…

Hoe werkt het precies?

Nadat je het intakeformulier hebt ingevuld maken we een afspraak voor onze eerste ontmoeting. Dit verloopt hetzelfde als een normaal gedragsconsult. Ik kom bij je aan huis waar we gaan onderzoeken wat de oorzaak van het probleem is. Vervolgens spreken we af welk traject het beste pas en maken we een plan van aanpak. In de daarop volgende weken kom ik zelfstandig 2 of 4 keer per week met jouw hond trainen en 1 keer in de week spreken we af om samen te trainen. Dit zorgt voor een win-win-win situatie, 1) jouw hond gedraagt zich snel beter en blijft toch in zijn eigen vertrouwde omgeving, 2) hierdoor kunnen we samen oefenen en 3) er ontstaat meer rust en harmonie in huis wat het trainen vergemakkelijkt.

“Laat mij jouw hond leren het goede te doen, door mijn ervaring leert hij sneller en daar heb jij alleen maar profijt van!”


Afhankelijk van het gedragsprobleem train ik het liefste alleen met jouw hond. De reden is dat ze zich veel beter kunnen concentreren waardoor ze sneller leren. Daarvoor moet ik wel in huis kunnen komen. Dit kan door mij binnen te laten en een uurtje voor jezelf te nemen of  je laat de huissleutel voor mij achter. Het voordeel hiervan is dat ik jouw hond ook even kan voeren of uitlaten.

Zodra de trainingsweken erop zitten is het belangrijk om goed door te blijven oefenen. Om ook dat goed te begeleiden plannen we 1 maand na onze laatste gezamenlijke trainingssessie een follow up afspraak in om de vorderingen te bespreken.

DSC_0187

Wil je eerst bellen om het een en ander te bespreken? Plan dan een gratis telefonisch gesprek in en dan bel ik jou op een gelegen moment.

background

Voor gedragstrajecten kom ik door heel Zuid Limburg (Nederland en België). De tarieven zijn exclusief reiskosten á €0,25 per km berekend vanaf 6218HN, Maastricht. Het totaal bedrag dient tijdens het consult via een betaalverzoek of per pin betaald worden.