fbpx

Gedragstherapie voor hond en kat

Hulp bij ongewenst gedrag

Loopt de relatie met jouw hond of kat niet zo lekker?

Een relatie heeft ups en downs, maar als je niet meer uit die neerwaartse spiraal komt dan kan het lastig zijn hieruit te komen. Of jouw huisdier jong, volwassen of al ouder is, in iedere fase kun je tegen problemen aanlopen. Ervaar je problemen met het gedrag van jouw hond of kat? Wacht dan niet te lang met het vragen van hulp.

 

Hoe werkt gedragstherapie?

Gedragstherapie is een behandelingswijze waarbij de emoties en opgedane ervaringen van de hond of kat centraal staan. Er wordt gezocht naar de oorzaak van het probleem, want alleen door hierna te kijken kan er beter worden begrepen waarom gedragsproblemen ontstaan. Wanneer de oorzaak in kaart is gebracht wordt gekeken naar de geschikte manier om het ongewenste gedrag op te lossen.

In de therapie wordt naar alle aspecten gekeken:

  • de basisnoden;
  • het optimaliseren van de leefomgeving
  • beter leren communiceren
  • keuzes geven en antwoorden accepteren
  • nieuwe gewoontes aanleren
74289986_287180812479014_7323545577454053160_n

Wie ben ik?

 

Wat fijn dat je mijn website gevonden hebt! Ik help je graag verder om weer een fijne relatie met jouw hond of kat te krijgen. Ik kan me goed voorstellen dat het heel spannend kan zijn om iemand op die manier in jouw leven te laten, daarom stel ik mezelf graag aan je voor.

 

Samen met mijn partner Ward, katten, kippen en paarden wonen wij in het prachtige Valkenburg aan de Geul. Na het behalen van mijn dierenartsassistente diploma in 2012 heb ik nog 2 opleidingen gevolgd, maar dit was niet waar mijn hart lag. Daarom ben in 2015 gestart met de opleiding BSc Applied Animal Behaviour in Engeland aan de universiteit van Sparsholt College. In 2017 ben ik hiervoor geslaagd en meteen gestart met de opbouw van Huisdierverhalen.

In mijn vrije tijd tuinier ik graag en hou ik van klomelen (bezig zijn/aanrommelen in ‘t Mestreechs) in en rondom het huis. Wanneer het kan ga ik voor de rust het liefste de natuur in of naar het strand, dan vermaak ik me prima in een relax stoel en spannend boek.

 

Wil je meer lezen over welke opleidingen en cursussen ik heb behaald? Kijk dan op onze teampagina.

Meer informatie over mijn werkwijze lees je hier

20200411_1343141

Help! Mijn hond heeft verlatingsangst…

Als jouw hond verlatingsangst heeft kan dit jouw hele wereld op zijn kop zetten. Je wil niet dat jouw hond zó overstuur raakt en blijft blaffen en huilen waardoor je eigenlijk niet meer spontaan van huis kunt. Want dat is wat veel eigenaren lastig vinden, dat je niet meer even het huis uit kunt en onverwachte afspraken kunt bijwonen.

Voor eigenaren die klaar zijn voor een super intensief, maar enorm lonend traject bied ik het verlatingsangstprogramma aan. In juni 2022 zal ik afstuderen aan de specialisatie opleiding als Separation Anxiety Pro Trainer door Julie Naismith.

 

Lees hier alles over mijn verlatingsangstprogramma.

 

Ps. Katten kunnen óók last hebben van verlatingsangst, alleen is dit minder hoor- en zichtbaar. Heeft jouw kat verlatingsangst? Dan help ik je hier natuurlijk graag mee want het programma is voor de kat eigenlijk precies hetzelfde.

Hoe gaan we aan de slag?

Als je graag hulp wil met het gedragsprobleem van jouw hond of kat zal ik je eerst vragen het intake formulier in te vullen. Zo krijg ik een goed idee van het probleem waar je tegenaan loopt, maar tekst alleen is niet voldoende. Daarnaast ontvang ik ook graag videobeelden zodat ik me goed kan voorbereiden op onze eerste afspraak. Heb je nog geen filmpjes gemaakt? Dan kun je hier alvast mee aan de slag.

In mijn online agenda kun je zelf een afspraak voor het startconsult inplannen. In dit eerste consult leren we elkaar kennen en observeer ik jou en jouw hond of kat waarna ik je onwijs veel informatie zal geven waar je direct mee aan de slag kunt. We bespreken het optimaliseren van de basisnoden, leefomgeving en de communicatieskills tussen jou en jouw hond of kat. Voordat we de diepte in kunnen met trainen moet de basis ijzersterk zijn.

 

Quick fix

Soms wacht je als eigenaar een paar weken, maanden of zelfs jaren voordat er hulp wordt ingeschakeld. Al die tijd heeft de hond of kat herhaaldelijke blootstelling aan het probleem waar je tegenaan loopt. Hoe langer jouw huisdier het gedrag kan (moet) herhalen hoe meer dit geoefend wordt. Je bent er helemaal klaar mee en wil nu gaan veranderen, maar als je een gedragsprobleem op de juiste manier wil oplossen is dit niet binnen een dag gedaan.

Een quick fix is het willen krijgen van een snelle oplossing van het probleem, maar dat is niet wat ik bied. Quick fixes zijn vooral gericht op onderdrukking en angst wat onethisch en dieronvriendelijk is. Bovendien is het niet gericht op het verbeteren van het welzijn van jouw huisdier maar op de frustratie van de eigenaar. Bij mij krijg je de nieuwste informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewezen onderzoek. Gedrag veranderen kost dus tijd, maar op die manier ben je wel verzekerd van een gelukkig dier en werk je op een positieve manier aan jullie relatie.

DSC_0018

Wel of geen begeleidingspakket?

Omdat een gedragsprobleem niet op 1 dag op te lossen is adviseer ik iedere eigenaar om meerdere vervolg afspraken in te plannen. Op die manier kan ik je namelijk een lange tijd begeleiden want naast het verslag ontvang je meerdere hand-outs met verschillende informatie waar je mee aan de slag gaat. Tussen de afspraken door houden we via Whatsapp contact zodat je op alle vragen snel antwoord krijgt.

Vervolg afspraken worden iedere 2 á 3 weken ingepland. Op die manier heb je voldoende tijd om dat wat we samen geoefend hebben in de weken erna zelf te trainen. Zo hebben we gemiddeld 2 – 4 maanden lang intensief contact rondom het gedragsprobleem van jouw hond of kat zodat je steeds meer (zelf)vertrouwen krijgt met de veranderingen en training.

In alle begeleidingspakketten ontvang je een persoonlijk verslag die voor jou en jouw dierenarts is. Je ontvangt meerdere hand-outs en hebt gedurende het pakket begeleiding via Whatsapp.

 

Met welke begeleidingspakket kan ik rekening houden?

Iedere hond en kat verdient de beste zorg. Omdat ik met individuen werk en iedere situatie verschillend is kan ik niet op voorhand afspreken welk pakket het beste aansluit op jullie vraag. We kunnen van tevoren wel een schatting maken op basis van de antwoorden in het intake formulier en de videobeelden die mij worden verzonden. 

Heb je bijvoorbeeld een kat die alleen buiten de bak plast of maakt deze ook veel ruzie met een ander huisdier? Valt jouw hond uit op straat of heeft hij daarnaast ook nog voernijd? Hoe meer gedragsvragen je hebt, hoe meer tijd we nodig gaan hebben om allen te behandelen.

 

Startbundel

Voor iedere eigenaar die samen met mij aan de slag wil gaan plannen we minimaal 2 afspraken in: het startconsult en vervolg consult. Zo kunnen we in de tweede afspraak bespreken hoe de veranderingen en training is verlopen, maar ook waar het nog aandacht nodig heeft. Er zit geen persoonlijk verslag bij de startbundel, maar wel meerdere hand-outs en Whatsapp begeleiding.

Het startconsult + 1 vervolg consult is in totaal €240.

background
Gedragspakket A
330

1 startconsult

2 vervolg afspraken

Gedragspakket B
600

1 startconsult

5 vervolg afspraken

Gedragspakket C
870

1 startconsult

8 vervolg afspraken

Een deelbetaling van 2 x €435 is mogelijk.

Gedragspakket D
1140

1 startconsult

11 vervolg afspraken

Een deelbetaling van 2 x €570,- is mogelijk.

Is jouw huisdier verzekerd?

Dan is het mogelijk om de gemaakte kosten van de gedragstherapie te declareren. Ik kan dit aanbieden omdat ik als enige in Zuid Nederland aangesloten ben bij Dibevo – Stichting Dierbaar (voorheen Certipet). Bekijk jouw polis of gedragstherapie vergoed wordt.

 

 

Gedragsconsulten vinden plaats in heel Zuid Limburg (Nederland en België).

Bovengenoemde tarieven zijn exclusief reiskosten per km berekend vanaf 6301HS, Valkenburg aan de Geul.

Contactformulier

    Mijn vraag gaat over: