fbpx

Gedragstherapie & Training

Voor honden & katten

Honden en kattengedragstherapie

Hulp bij ongewenst dierengedrag

Honden en katten in huis verrijken ons leven, ze geven ons liefde en we kunnen heerlijk van ze genieten.


Alleen loopt het leven niet altijd zoals we verwachten, soms komen we in een vervelende situatie terecht wat zijn sporen kan achterlaten. Dit kan ook bij honden en katten gebeuren waardoor ze gedrag kunnen gaan vertonen dat we niet prettig vinden.
Spanningen tussen jou en jouw huisdier lopen op, bijvoorbeeld in huis of tijdens het wandelen. Je gaat aan kennissen of de dierenarts om hulp vragen, maar het lijkt allemaal niet te werken. Sterker nog, het kan zijn dat het gedrag geleidelijk aan erger wordt…
Op dat moment begint het echt vervelend te worden en de ontspanning is ver te zoeken. Er kunnen gedachten door je hoofd gaan of je wel een goede keuze hebt gemaakt of dat je jouw vriendje misschien maar beter kunt herplaatsen. Gedachten waar je helemaal niet aan wil denken.

DSC_0018

Jullie verdienen een fijne relatie!


Om dit patroon te doorbreken kunnen jullie de hulp van een professional gebruiken en daar kan ik bij helpen, want iedereen verdient het om met elkaar én met plezier door het leven te gaan. We kunnen dit samen bereiken door op zoek te gaan naar de oorzaak en een oplossing voor het probleem waar jullie tegenaan lopen. Stap voor stap werken we toe naar hoe je jouw relatie met jouw hond of kat graag zou willen zien.

Meer informatie over de vriendelijke werkwijze vind je hier.

Hoe werkt gedragstherapie bij Huisdierverhalen?

Eerst zullen we contact hebben via de mail of telefonisch over het probleem waar je tegenaan loopt. Zo heb ik een idee wat er aan de hand is en zal ik een intake formulier sturen zodat ik meer informatie over jullie situatie krijg.

Dan spreken we een datum af voor een startconsult. In dit startconsult zullen we het ingevulde intake formulier bespreken, ik zal het gedrag van jou en jouw huisdier observeren én je krijgt meteen advies waar je meteen mee aan de slag kunt! Ook bespreken we jouw verwachtingen en welk gedragspakket het beste past bij de problemen waar je tegenaan loopt.

Wil je écht met mij en het geadviseerde gedragspakket aan de slag? Dan krijg je (en jouw dierenarts) een persoonlijk verslag over de bevindingen en alle adviezen op een rij waar we mee aan de slag gaan. In de opvolgende afspraken ontvang je meerdere handouts over de training en waar je zelf mee aan de slag kunt gaan.

In onze opvolgende afspraken gaan we samen aan de slag met de gedragstherapie voor jouw hond(en) of kat(ten). Zo trainen en werken gezamenlijk aan jouw huisdier om iedereen zich weer prettig te laten voelen. Het fijne aan de gedragspakketten is dat je tussen onze afspraken door altijd via email contact kunt opnemen voor extra ondersteuning.

Als je alleen een startconsult wil en niet voor een gedragspakket kiest dan is dat geen probleem. De kosten voor het startconsult bedragen €150,- excl. reiskosten. Je krijgt natuurlijk dezelfde adviezen waar je zelf mee aan de slag kunt, maar je ontvangt geen persoonlijk verslag of handouts met informatie en hebt geen recht op extra ondersteuning. Wil je toch nog dat ik een keer extra langskom? Dan kun je een los vervolg consult á €85,- excl. reiskosten boeken binnen 3 weken na de datum van het startconsult.

Is jouw huisdier goed verzekerd? Dan is het wellicht mogelijk om de gemaakte kosten van de gedragstherapie te declareren. Dit is mogelijk omdat ik als enige gedragstherapeut in Zuid Nederland aangesloten ben bij Stichting Dierbaar (voorheen Certipet). Bekijk jouw polis of gedragtherapie vergoed wordt.

DSC_0148
Merel.DSCF6956-001

Welk pakket heb ik nodig?


Dit is
afhankelijk van verschillende factoren, we zullen dit samen bespreken in ons startconsult. Ik zal eerst het gedrag van jou en jouw huisdier(en) observeren om de situatie goed in te schatten. 


Om een idee te geven:
Pakket A: 1 kat of hond met 1 mild gedragsprobleem waar geen escalatie bij heeft plaatsgevonden.
Pakket B en C: zijn voor kat(ten)/hond(en) die onderling ruzie hebben en voor huisdieren met 1 fors of meerdere gedragsproblemen.
Pakket D: is voor hond(en) en kat(ten) met meerdere gedragsproblemen waarbij verschillende escalaties hebben plaatsgevonden.


Ik werk ontzettend graag met ieder liefhebbend baasje samen aan jouw huisdier! MAAR… onderschat het gedragsprobleem niet. Er is tijd, begrip en geduld nodig om één of meerdere problemen op te lossen. Wil je dit met mij op de goede manier doen? Dan zijn er, afhankelijk van het aantal gedragsproblemen, meerdere sessies nodig om dit samen op te lossen.


Ben jij dat baasje die écht aan de slag wil? Dan kijk ik uit naar ons startconsult!

background
Gedragspakket A
375

1 x startconsult á 90 minuten

3 x vervolg afspraken á 60 minuten per afspraak

Gedragspakket B
600

1 x startconsult á 90 minuten

6 x vervolg afspraken á 60 minuten per afspraak

Gedragspakket C
825

1 x startconsult á 90 minuten

9 x vervolg afspraken á 60 minuten per afspraak

Een deelbetaling van 2 x €412,50 is mogelijk.

Gedragspakket D
1050

1 x startconsult á 90 minuten

12 x vervolg afspraken á 60 minuten per afspraak

Een deelbetaling van 2 x €525,- is mogelijk.

Gedragsconsulten vinden plaats in heel Zuid Limburg (Nederland en België). Bovengenoemde tarieven zijn exclusief reiskosten á €0,35 per km berekend vanaf 6301HS, Valkenburg.