Wat is gedragstherapie?

 

Gedragstherapie is een behandelingswijze waarbij de emoties en opgedane ervaringen van jouw huisdier centraal staan. Er wordt gezocht naar de oorzaak van het probleem, want alleen door hierna te kijken kan er beter worden begrepen waarom gedragsproblemen of vragen ontstaan.

 

Zodra de oorzaak duidelijk is, lossen we ongewenst gedrag op met verschillende positieve managementmethoden, duidelijke trainingen, oefeningen en dierenwelzijnsverrijkende adviezen.

Wanneer is gedrag een probleem?
Ongewenst gedrag, snel opgelost?

Wie geeft de gedragstherapie?

Merel van der Mullen is in 2012 afgestudeerd als paraveterinaire en in 2017 als gedragstherapeut aan de University of Sparsholt in Engeland. Ieder jaar volgt ze congressen, seminars en webinars om op de hoogte te blijven van de nieuwste wetenschappelijke inzichten en wordt regelmatig een specialistische opleiding gevolgd over diverse gedragsonderwerpen. 
background

Met welke vragen kunnen we helpen?

background

Wil je beginnen met gedragstherapie?

Ja? Super!

Dan beginnen we met een kennismakingsafspraak bij jou thuis.

Deze kun je gemakkelijk inplannen via de online agenda. Na het maken van de afspraak ontvang je een ontvangstbevestiging en intake formulier zodat de hulpvraag goed kan worden voorbereid. In de kennismaking leren we elkaar en jouw hond en/of kat beter kennen. De hulpvraag en het gedrag wordt goed geobserveerd zodat je een juiste diagnose en prognose krijgt. Na de kennismaking plan je de gedragstherapie afspraken in (die allemaal bij jou thuis plaatsvinden tenzij anders afgesproken) en gaan we aan de slag.

 

In de eerste afspraak maak je kennis met de stappen waar je tot aan de volgende afspraak mee aan de slag gaat. Hondenbaasjes krijgen de oefeningen duidelijk uitgelegd en voorgedaan zodat je goed kunt observeren wat precies de bedoeling is, daarna wisselen we om en observeer ik jou tijdens de training. Kattenbaasjes zullen wat minder bezig zijn met trainen, maar juist meer met management en observeren/handelen.

 

Tot aan de volgende afspraak kun je video’s sturen van de voortgang en krijg je tussen de afspraken in duidelijke feedback en extra informatie waar je mee verder kunt. In de afspraken die volgen worden de adviezen en oefeningen uitgebreid op het tempo dat bij jou, jouw huisdier en de situatie past.

background

Tarieven 2023

Exclusief reiskosten.
Kennismaking
49

  • 30 minuten
  • Geschiedenis dier en hulpvraag bespreken
  • Gedragsobservatie
  • Diagnose & Prognose

BASIS | KAT
2 afspraken
199
STANDAARD | KAT
3 afspraken
299
BASIS | HOND
3 afspraken
299
STANDAARD | HOND
5 afspraken
475
TOP | HOND
7 afspraken
630
background

Contactformulier
    Ik heb een vraag over mijn: