fbpx

HONDENGEDRAGSTHERAPIE IN VALKENBURG

Onzekerheid is geen karaktereigenschap! Laat jouw hond zekerder worden met de juiste training.

Karaktereigenschappen zijn typerende kenmerken van iemand die bepalen hoe diegene in een bepaalde situatie gedraagt. Onzekerheid is een gevoel in een bepaalde situatie waarin iemand onvoldoende informatie heeft om goed te reageren. Het gevoel van onzekerheid kan door allerlei factoren ontstaan zoals omgevingsfactoren, opgedane ervaringen, ingrijpende gebeurtenissen, leeftijd en genetische aanleg. Een individu in een bepaalde situatie reageert vanuit een lichamelijke reactie van het (sympatische) zenuwstelsel. Onzekere honden kunnen reageren door te:

  • Vechten (fight) dreigend gedrag, grommen, blaffen, happen, aanvallen.
  • Vluchten (flight) wegrennen, ontwijken, verstoppen.
  • Verstijven (freeze) niet meer kunnen bewegen, negeren, stoïcijns.
  • Aanrommelen (fiddle about) druk/ambivalent gedrag, krabben.
  • Tevredenstellen (fawn) allerlei acties vertonen om conflict te vermijden.
  • Futloos (faint) zich laten hangen, slap worden.

 

Let op, het Onzekerheid Traject behandeld alle uitingen van onzekerheid in alle situaties en omgevingen behalve agressief gedrag richting mensen.

DSC_0187

Onzekerheid verminderen en zelfvertrouwen laten groeien!

Wil je aan de slag met gedragstherapie? Dan kun je hier beneden een kennismakingsafspraak inplannen waarin we elkaar en de hulpvraag goed leren kennen. Je ontvangt een intakeformulier ter voorbereiding op de kennismaking zodat er een correcte observatie kan plaatsvinden en je voorafgaand aan het traject de juiste diagnose en prognose krijgt van jouw hond.

Na de kennismaking plan je de gedragstherapie afspraken in en start het traject!

Opbouw van het Onzekerheid Traject

In de eerste afspraak laat ik je kennismaken met de stappen waar je tot aan de volgende afspraak mee aan de slag gaat. De oefeningen worden uitgelegd en voorgedaan zodat je goed kunt observeren wat precies de bedoeling is, daarna wisselen we om en observeer ik jou tijdens de training.

Tot aan de volgende afspraak kun je mij video’s sturen waarin je jouw eigen training filmt. Zo kan ik meekijken hoe het gaat en jullie van opbouwde feedback voorzien waar je verder mee kunt. In de afspraken die volgen gaan we geleidelijk aan uitbreiden met de oefeningen op het tempo dat past bij jouw hond en jullie situatie. 

Je kunt kiezen uit verschillende trajecten die bij jou thuis zullen plaatsvinden. Iedere afspraak duurt 1 uur die, indien mogelijk, om de week plaatsvindt. Tussen de afspraken in kunnen we nauw contact houden via onze groepsapp waarin alle gezinsleden welkom zijn.

 

Het BASIS traject is een instap niveau en biedt jou alle nodige theoretische en praktische informatie die je nodig hebt om zelfstandig met de training te starten. In 3 afspraken maak je kennis met nieuwe informatie die je onder begeleiding gaat oefenen en toepassen.

Als je graag dieper op het onzekerheidsprobleem in gaat en het uitvoeren van de training en timing optimaal wil krijgen is het STANDAARD traject met 5 afspraken de beste keuze voor jou zodat je vaker samen kunt trainen.

Het PLUS traject en TOP traject biedt de mogelijkheid een aantal privélessen te nemen waarbij je €5,00 korting per les ontvangt (dit is opgenomen in onderstaande prijzen). Na afloop van de privélessen kun je, als je graag wil blijven lessen omdat je het leuk vindt om met jouw hond bezig te zijn, wekelijks meedoen met de Gehoorzaamheid & FUN! groepslessen.

background
Kennismaking
30 minuten
49

Bij jou thuis

Intakeformulier

Geschiedenis bespreken

Gedragsprobleem analyseren

Prognose en advies

 

plan hier jouw kennismaking

Trajecten

BASIS
3 afspraken
299
STANDAARD PLUS
5 afspraken + 3 privé lessen
550
STANDAARD
5 afspraken
475
TOP
5 afspraken + 6 privé lessen
625

 

Is jouw huisdier verzekerd?

Dan is het mogelijk om de gemaakte kosten van de gedragstherapie te declareren. Ik kan dit aanbieden omdat ik als enige in Zuid Nederland aangesloten ben bij Dibevo – Stichting Dierbaar (voorheen Certipet). Bekijk jouw polis of gedragstherapie vergoed wordt.

 

Gedragsconsulten vinden plaats in heel Zuid Limburg (Nederland en België).

Bovengenoemde tarieven zijn exclusief reiskosten per km berekend vanaf 6301HS, Valkenburg aan de Geul.