fbpx

Verlatingsangst

Werken aan comfortabel alleen zijn

Jeej! Een nieuwe hond! Maar had je verwacht nooit meer weg te kunnen?

Toen je het besluit nam om een hond te kopen of adopteren, durf ik te wedden dat je niet verwachtte dat je nooit meer het huis uit zou kunnen. Hij zal er wel aan wennen, het is nog een puppy! Maar ondertussen ben je een jaar verder en is het nog steeds een probleem.

Het heeft misschien een tijd geduurd voordat je er achter bent gekomen dat je hond verlatingsangst heeft en het geen normaal hondengedrag is. Misschien heb je eerst zelf geprobeerd het probleem op te lossen en is dit niet gelukt.

Laten we de verlatingsangst van je hond samen oplossen. Dat je weer met een gerust gevoel het huis uit kan en je hond zich hier goed bij voelt. Omdat ik gebruik maak van een uitgebreid behandelplan is het een reële kans dat je heel snel weer op pad kunt.

  • Lunch of dineer met je gezin, vrienden en familie;
  • Ga gerust terug naar de sportles;
  • Op een fijn tijdstip boodschappen kunnen doen;
  • Even de stad in kunnen gaan om een cadeau te halen.

Dat is straks allemaal weer mogelijk!

SA pro

Hoe help ik je dan verder? Als gedragstherapeut heb ik tijdens mijn opleiding aan de universiteit veel geleerd over verlatingsangst en heb hiermee baasjes uitstekend kunnen helpen met het terug krijgen van hun vrijheid. Toch ontbrak er “iets”, maar ik kon de vinger er niet op leggen wat dit was. Daarom ben ik op zoek gegaan naar een gespecialiseerde opleiding en heb deze gevolgd van Julie Naismith – Seperation Anxiety Pro Trainer.

Deze methode werkt uitsluitend diervriendelijk waarbij ik samen met jou in het uitgebreide programma duik. We maken gebruik van een camera zodat we precies kunnen zien wat er allemaal gebeurt als je niet thuis bent. Heb je nog geen camera? Dan kun je deze alvast in huis halen. We willen namelijk alle bewegingen en emoties van je hond vastleggen wanneer we niet in huis zijn, want hier gaan we meteen mee aan de slag. Het uitgangspunt is dat jouw hond zich op zijn gemak gaat leren voelen terwijl hij alleen thuis is en zijn rust kan vinden.

 

Hoe lang kan mijn hond straks alleen zijn? Dat kan ik van tevoren nooit weten en garanderen. We starten met het verlatingsangst programma en zien gaandeweg hoe je hond hiermee omgaat. Ieder uur dat hij rustig alleen thuis kan blijven is meegenomen en de bedoeling is dat je straks weer dagelijkse bezigheden en uitstapjes kunt maken zonder een gestreste hond thuis te hebben.

Startconsult aan huis of volledig digitaal

Veel klanten vinden een afspraak in persoon fijner vinden dan online, daarom bied ik 2 opties aan. Je kunt (mits je in Zuid Limburg woont) het startconsult bij je thuis laten plaatsvinden of online inplannen.

In deze eerste afspraak maak je kennis met het verlatingsangst programma en maken we een start met het kunnen verlaten van het huis. De vervolg afspraken zullen daarna online plaatsvinden omdat we alles met camera beelden bekijken wat je hond precies doet. Het is juist veel fijner om deze afspraken online te doen, zeker omdat mijn aanwezigheid zelfs afleiding zou kunnen geven.

Woon je niet in Zuid Limburg, dan is dat geen probleem. Omdat het verlatingsangst programma online werkt is het geen probleem waar je woont.

Zelf aan de slag of liever intensief contact?

Je kunt kiezen voor een startconsult en daarna zelfstandig aan de slag te gaan in de online leeromgeving van Huisdierverhalen. Als je wel begeleiding wil kies je voor 6 of 12 weken begeleiding. Welke keuze je maakt is aan jou en wat haalbaar is.

In de begeleidingsweken zullen we meerdere malen per week contact hebben over het verloop van het trainingsplan. Deze communicatie verloopt via Whatsapp waarbij je me al je vragen kunt sturen. 2 á 3 keer in de week kun je mij huiswerkvideo’s toesturen die ik bekijk en voorzie van mijn observaties en adviezen. Zo ben je verzekerd van een persoonlijke aanpak die werkt voor jou en je hond.

Gedurende de begeleidingsweken zullen we intensief contact hebben en de training aanpassen waar nodig. Je krijgt dus geen algemeen advies of onduidelijke stappenplannen. Iedere handeling wordt omschreven zodat je geen twijfel kunt hebben of je te snel, te langzaam, te lang of te kort bezig bent met een oefening. Ik bekijk per klant welke training het beste aansluit en wordt aangepast indien nodig.

background
Zelfstandig aan de slag
170

Startconsultatie

Volledig plan van aanpak

Overzichtelijke leeromgeving

Mogelijkheid tot uitbreiding

 

Help mij!

 

6 Begeleidingsweken
645

Startconsultatie

1 Opvolg consult in week 6

Volledige stappenplan op papier

3 maal per week begeleide trainingsmomenten

6 weken lang begeleiding via Whatsapp

Help mij!

Prijzen zijn excl. reiskosten berekend vanaf 6301HS.

12 Begeleidingsweken
960

Startconsultatie

1 Opvolg consult in week 12

Volledige stappenplan op papier

3 maal per week begeleide trainingsmomenten

12 weken lang begeleiding via Whatsapp

Help mij!

 

Is je hond goed verzekerd?

Als je hond verzekerd is dan kun je de gemaakte kosten van de gedragstherapie (deels) te declareren. Dit is mogelijk omdat ik als enige gedragstherapeut in Zuid Nederland aangesloten ben bij Stichting Dierbaar (voorheen Certipet). Bekijk de polis of gedragstherapie vergoed wordt.