fbpx

HONDENGEDRAGSTHERAPIE IN VALKENBURG

Als wandelen met je hond meer stress dan rust geeft…

… dan kun je kiezen om nooit meer samen te gaan wandelen… óf je gaat samen met mij aan de slag om in de toekomst weer te kunnen genieten!

Wandelproblemen kunnen allerlei oorzaken hebben. Soms is een hond ooit aangevallen en valt daarna uit naar soortgelijke honden. En zo hebben andere honden nooit ervaren dat wandelen een leuke activiteit is die je sámen met het baasje kunt doen. Wat de oorzaak ook is, hier gaan we samen naar op zoek en gaan aan de onderliggende motivatie van het uitvallen of trekken aan de lijn werken.

 

Quick fix

Soms wacht je een paar weken, maanden of jaren voordat je hulp ingeschakeld. Al die tijd heeft jouw hond moeten omgaan met het probleem waar je tegenaan loopt. Hoe langer je huisdier het gedrag kan (moet) herhalen hoe meer dit ‘getraind’ wordt. Nu ben je er helemaal klaar mee en wilt verandering. Maar als je een gedragsprobleem op de juiste manier wil oplossen is dit niet binnen een dag gedaan.

Een quick fix is het willen krijgen van een snelle oplossing van het probleem, maar dat is niet wat ik bied. Quick fixes zijn vooral gericht op onderdrukking en angst wat onethisch en dieronvriendelijk is. Bovendien is het niet gericht op het verbeteren van het welzijn van je huisdier maar op de frustratie van de eigenaar. Hier krijg je de nieuwste informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewezen onderzoek. Gedrag veranderen kost dus tijd, maar op die manier ben je wel verzekerd van een gelukkig dier en werk je op een positieve manier aan jullie relatie.

foto

Wandelproblemen oplossen, hoe gaan we aan de slag?

Wil je aan de slag met gedragstherapie? Dan kun je hier beneden een kennismakingsafspraak inplannen waarin we elkaar en de hulpvraag goed leren kennen. Je ontvangt een intakeformulier ter voorbereiding op de kennismaking zodat er een correcte observatie kan plaatsvinden en je voorafgaand aan het traject de juiste diagnose en prognose krijgt van jouw hond.

Na de kennismaking plan je de gedragstherapie afspraken in en start het traject!

Opbouw van het Wandelproblemen Traject

In de eerste afspraak laat ik je kennismaken met de stappen waar je tot aan de volgende afspraak mee aan de slag gaat. De oefeningen worden uitgelegd en voorgedaan zodat je goed kunt observeren wat precies de bedoeling is, daarna wisselen we om en observeer ik jou tijdens de training.

Tot aan de volgende afspraak kun je mij video’s sturen waarin je jouw eigen training filmt. Zo kan ik meekijken hoe het gaat en jullie van opbouwde feedback voorzien waar je verder mee kunt. In een online spreadsheet kun je een dagboek bijhouden dat heel fijn is voor jezelf, maar ook dat ik kan zien hoe je zelf vindt dat de training verloopt. In de afspraken die volgen gaan we geleidelijk aan uitbreiden met de oefeningen op het tempo dat past bij jouw hond en jullie situatie. 

Je kunt kiezen uit verschillende trajecten die bij jou thuis zullen plaatsvinden. Iedere afspraak duurt 1 uur die, indien mogelijk, om de week plaatsvindt. Tussen de afspraken in kunnen we nauw contact houden via onze groepsapp waarin alle gezinsleden welkom zijn.

 

Het BASIS traject is een instap niveau en biedt jou alle nodige theoretische en praktische informatie die je nodig hebt om zelfstandig met de training te starten. In 3 afspraken maak je kennis met nieuwe informatie die je onder begeleiding gaat oefenen en toepassen.

Als je graag dieper op het wandelprobleem in gaat en het uitvoeren van de training en timing optimaal wil krijgen is het STANDAARD traject met 5 afspraken de beste keuze voor jou zodat je vaker samen kunt trainen.

Privé en Duolessen om efficient verder te trainen

Vanaf het STANDAARD traject kun je doorstromen naar de duolessen. Dit zijn aanvullende lessen op de 5 afgeronde afspraken waarbij je met 1 andere hondeneigenaar gematched wordt om verder te trainen op ons omheinde privéterrein. De andere hond (en baas) heeft minimaal het standaard traject doorlopen en heeft daarmee dezelfde kennis en training als jij. 10 weken lang wordt iedere zaterdag een set up met diverse oefeningen klaargezet dat steeds uitdagender wordt om specifiek de ‘lastige puntjes’ van jouw hond te kunnen trainen. 

Het PLUS traject en TOP traject biedt de mogelijkheid een aantal privélessen te nemen waarbij je €5,00 korting per les ontvangt (dit is opgenomen in onderstaande prijzen) na deze lessen kun je net zoals het standaard traject doorstromen naar de duolessen.

Als je graag wil blijven lessen omdat je het leuk vindt om met jouw hond bezig te zijn dan kun je na afloop van de duolessen wekelijks meedoen met de Gehoorzaamheid & FUN! groepslessen.

background
Kennismaking
30 minuten
49

Bij jou thuis

Intakeformulier

Geschiedenis bespreken

Gedragsprobleem analyseren

Prognose en advies

 

plan hier jouw kennismaking

Trajecten

BASIS
3 afspraken
299
STANDAARD PLUS
5 afspraken + 3 privé lessen
550
STANDAARD
5 afspraken
475
TOP
5 afspraken + 6 privé lessen
625

Is jouw huisdier verzekerd?

Dan is het mogelijk om de gemaakte kosten van de gedragstherapie te declareren. Ik kan dit aanbieden omdat ik als enige in Zuid Nederland aangesloten ben bij Dibevo – Stichting Dierbaar (voorheen Certipet). Bekijk jouw polis of gedragstherapie vergoed wordt.

 

Gedragsconsulten vinden plaats in heel Zuid Limburg (Nederland en België).

Bovengenoemde tarieven zijn exclusief reiskosten per km berekend vanaf 6301HS, Valkenburg aan de Geul.