Informatieve gesprekken en kind-huisdier training

Een veilige en fijne omgeving voor iedereen

Informatieve gesprekken en trainingen

Voorbereiding, nieuwe huisdieren, baby's en kinderen

Een informatief gesprek kan breed worden ingezet. Bent u zich aan het oriënteren op een nieuw huisdier en wilt u graag leren hoe u uw nieuwe aanwinst de beste start van zijn/haar leven geeft? Misschien heeft u al een of meerdere huisdieren en bent u in blijde verwachting! Of wellicht heeft u al een huisdier en komt er eentje bij.

Zo maar een paar voorbeelden waarbij een goede voorbereiding het halve werk is. Een introductie kan tenslotte maar 1 keer gebeuren en juist die ene keer is zó belangrijk. Informatieve gesprekken kunnen voor alle huisdiereigenaren van pas komen, of u nu een kersverse eigenaar wordt of al heel wat huisdieren heeft gehad.

Huisdieren en kinderen
Kinderen kunnen veel van dieren leren en dat begint met wederzijds respect. Helaas zien we vaak dat kinderen geen respect hebben voor een dier. Dat klinkt heel zwaar, maar als we dit toelichten zult u er zeker dingen in herkennen.

Huisdieren reageren heel instinctief en als ze iets niet fijn vinden laten ze met stresssignalen zien iets niet prettig te vinden. Als die signalen niet werken kan een dier wegkijken, wegdraaien en weglopen. Veel ouders zullen zeggen hoe leuk ze samen zijn, maar we zien vaak hele andere dingen van uit het perspectief van een dier. Kinderen die in de mand erbij gaan liggen, aan het hoofd, mond, poten en staart zitten, met het dier slepen, ouders die hun kind “paardje laten rijden” op een hond enzovoorts.

Dat een hond of kat (nog) niet heeft gegromd wil niet zeggen dat ze het leuk vinden wat er gebeurd. En juist die brug tussen het leren herkennen van het gedrag van een hond of kat en hoe een kind hiermee omgaat willen we graag verbeteren. Het doel is het verbeteren van de relatie en mogelijk toekomstige escalaties voorkomen. Want wij bekijken het vanuit de hond of kat en deze is nooit de “aanstichter” of “fout”.

background

Hoe werkt een informatief gesprek?

Op het moment dat u graag meer wil leren, voorbereiden of uw kinderen wilt ondersteunen in hun relatie met het huisdier kunt u via onderstaand contact formulier een afspraak maken. Gedragsdeskundige Merel zal bij u thuis komen en uw vragen bespreken, een ronde door het huis maken ter observatie van de leefomgeving en het plan van aanpak voorstellen.

Een informatief gesprek duurt 1,5 – 2 uur waarin heel veel informatie over honden en/of katten wordt gedeeld. Niet alleen het normaal vs. abnormaal gedrag wordt besproken, maar ook de leefomgeving, de spullen en locaties worden meegenomen in het gesprek. Tevens kan er over voeding gesproken worden omdat Merel haar universitaire thesis over dierenvoeding heeft geschreven en daarom veel informatie met u kan delen. Voedingsinformatie die niet gesponsord is door bepaalde merken en alleen ten voordele zal zijn voor het huisdier.

Alle informatie krijgt u via een zeer uitgebreid plan van aanpak als PDF toegestuurd en u kunt tot 1 maand na het informatieve gesprek met vragen via mail terecht bij Merel. Indien u een gesprek inplant ter voorbereiding op een nieuw huisdier of wanneer u in verwachting bent en uw huisdier wil voorbereiden op de baby is 1 gesprek voldoende, maar kan altijd worden aangevuld met een extra vervolg gesprek. Een gesprek voor een introductie met uw huidige en aankomende huisdier kan van tevoren worden ingepland en een vervolg gesprek op de dag dat het nieuwe beestje eraan komt. Er zijn verschillende combinaties mogelijk die u zelf kunt samenstellen.

Voor het kind- en huisdier informatie gesprek adviseren we een aantal kind en dierlessen af te nemen zodat Merel samen met u, uw kind(eren) en huisdier(en) kan oefenen. Zo kunnen de kinderen zelf een terugkoppeling geven wat wel en niet goed gaat. Het is niet belangrijk hoe oud de kinderen zijn. Als ze te jong zijn zal ik me voornamelijk op u als ouder richten met informatie en mijn observaties met u delen zodat u zelf kan herkennen wat er gebeurt. Als de kinderen iets ouder zijn kan Merel samen met ze aan de slag en blijf u er op de achtergrond bij.

Tarieven

Informatieve gesprekken en kind en dierlessen worden door heel Nederland, België en Duitsland gegeven (Nederlandstalig of Engelstalig). Onderstaande tarieven zijn exclusief reiskosten á €0,35 per km berekend vanaf 6218HN, Maastricht. Het totaal bedrag kan tijdens het consult via een betaalverzoek of per pin betaald worden.

background
Informatief gesprek
100

 • Gesprek bij u aan huis
 • Duur 1,5 – 2 uur
 • Ontvang alle nodige informatie
 • Plan van aanpak per PDF
 • Opvolging via mail tot 1 maand

Informatief vervolg gesprek
65

 • Gesprek bij u aan huis
 • Duur: 60 minuten
 • Ontvang alle nodige informatie
 • Plan van aanpak per PDF
 • Opvolging via mail tot 1 maand

Kind en dier pakket A
180

 • Gesprek bij u aan huis
 • Duur: 1,5 – 2 uur
 • Ontvang alle nodige informatie
 • Plan van aanpak per PDF
 • 1 vervolg kind en dier les

Kind en dier pakket B
240

 • Gesprek bij u aan huis
 • Duur: 1,5 – 2 uur
 • Ontvang alle nodige informatie
 • Plan van aanpak per PDF
 • 2 vervolg kind en dier lessen

Contact formulier

 

We begrijpen het als u nog vragen heeft, u kunt deze vrijblijvend stellen. Indien u direct een afspraak wil maken is dit ook mogelijk door een voorkeur voor een dag en tijd aan te geven. Hier zal zo goed mogelijk rekening mee worden gehouden.
Op welke dag zou u de afspraak bij voorkeur willen inplannen?

Welke tijd heeft uw voorkeur?

× WhatsApp chat