fbpx

Kattenbakproblemen

Wanneer de vloerbedekking een betere kattenbak is geworden

Als je constant je kat volgt of hij wel op de bak gaat…

Heb je de zoveelste was weer aan moeten zetten omdat deze bevuilt is met kattenurine of poep? Ik begrijp die frustratie helemaal, maar ik begrijp ook de frustratie van jouw kat. Ergens gaat er iets mis. Soms is het een lichamelijk probleem, daarom dient er van tevoren altijd een urine onderzoek gedaan te worden. Als het bijvoorbeeld een blaasontsteking is dan moet dit eerst worden opgelost anders is het dwijlen met de kraan open. Is er geen lichamelijk probleem te vinden? Dan kunnen wij samen aan de slag om de kattenbak weer de beste optie te laten zijn.

 

Quick fix

Soms wacht je een paar weken, maanden of jaren voordat je hulp ingeschakeld. Al die tijd heeft jouw kat moeten omgaan met het probleem waar je tegenaan loopt. Hoe langer je huisdier het gedrag kan (moet) herhalen hoe meer dit ‘getraind of normaal’ wordt. Nu ben je er helemaal klaar mee en wilt verandering. Maar als je een gedragsprobleem op de juiste manier wil oplossen is dit niet binnen een dag gedaan.

Een quick fix is het willen krijgen van een snelle oplossing van het probleem, maar dat is niet wat ik bied. Quick fixes zijn vooral gericht op onderdrukking en angst wat m.i. onethisch en dieronvriendelijk is. Bovendien is het niet gericht op het verbeteren van het welzijn van je huisdier maar op de frustratie van de eigenaar. Bij mij krijg je de nieuwste informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewezen onderzoek. Gedrag veranderen kost dus tijd, maar op die manier ben je wel verzekerd van een gelukkig dier en werk je op een positieve manier aan jullie relatie.

Merel

Kattenbakproblemen oplossen, hoe gaan we aan de slag?

Wil je aan de slag met gedragstherapie dan beginnen we eerst met het invullen van het intake formulier. Zo krijg ik een goed beeld van het probleem waar je tegenaan loopt. Aanvullend vraag ik ook meerdere video’s op te sturen van waar de ongelukjes voornamelijk gebeuren zodat ik me goed kan voorbereiden op onze eerste afspraak. Heb je nog geen filmpjes gemaakt? Dan kun je hier alvast mee aan de slag.

In mijn online agenda kun je zelf een afspraak voor het startconsult inplannen. In dit eerste consult leren we elkaar, jouw kat en zijn geschiedenis beter kennen en bespreken we het optimaliseren van de basisnoden, leefomgeving en de communicatieskills tussen jou en je kat.

Opbouw van het Kattenbakproblemen Traject

In het consult laat ik je kennismaken met mijn adviezen die ervoor zullen zorgen dat jouw kat de bak weer gaat gebruiken of stopt met sproeien. Gedurende 3 weken ga je aan de slag met deze adviezen en dan volgt een vervolg afspraak zodat we kunnen bespreken hoe de situatie is veranderd. In de meeste gevallen is het kattenbakprobleem of sproeien met 2 afspraken opgelost. Als het probleem niet verholpen is gaan we verder aan de slag. Er wordt in dat geval opnieuw een losse afspraak ingepland waarin meer aanpassingen worden gemaakt.

Het traject bevat in totaal 2 afspraken van 1 uur per afspraak die bij jou thuis zullen plaatsvinden. In de weken tussen de afspraken zullen we via Whatsapp contact houden en kun je mij video’s sturen waarin we jouw kat observeren tijdens zijn avonturen rondom de kattenbak of sproeiplek(ken). Op die manier kan ik monitoren wat er precies gebeurd en wat de onderliggende motivatie van jouw kat is om de bak wel of niet te willen gebruiken of wel/niet te blijven sproeien n.a.v. de gemaakte aanpassingen.

background
Kennismakingsafspraak
49

30 mnuten

Kennismaking

Aanmeld formulier

Geschiedenis bespreken

Gedragsprobleem analyseren

Prognose en advies

Help mij verder!

Kattenbakproblemen Traject
199

60 minuten per afspraak

2 Afspraken

Alle informatie beschikbaar op papier

4 weken begeleiding via Whatsapp

3 maal per week video feedback van jouw kat rondom de kattenbak

Help mij verder!

Is jouw huisdier verzekerd?

Dan is het mogelijk om de gemaakte kosten van de gedragstherapie te declareren. Ik kan dit aanbieden omdat ik als enige in Zuid Nederland aangesloten ben bij Dibevo – Stichting Dierbaar (voorheen Certipet). Bekijk jouw polis of gedragstherapie vergoed wordt.

 

Gedragsconsulten vinden plaats in heel Zuid Limburg (Nederland en België).

Bovengenoemde tarieven zijn exclusief reiskosten per km berekend vanaf 6301HS, Valkenburg aan de Geul.