Kattenhotel
background
Château La Chat
* * * * *

Kattenhotel Valkenburg

Gerust en zorgeloos op vakantie gaan ♥


Château La Chat een nieuw kattenpension in zuid-Limburg, Valkenburg.

Ontdek waar jouw kat(ten) de meest luxueuze privé suites en beste zorg kunnen ervaren. Terwijl jij heerlijk ontspannen op vakantie bent zal het jouw geliefde kat(ten) aan helemaal niets ontbreken!

Kattenhotel
background

Château La Chat is vanaf 1 februari 2024 open.

Reserveren is nu al mogelijk!

background

Laat jouw kat genieten in rust en luxe.

kleinschalig kattenhotel

ingericht en verzorgd door gedragstherapeuten

imposante luxe suites

unieke 24/7 camera toegang voor eigenaren

vaste tarieven per kamer

privé kamers zonder andere katten
background
Als geen ander begrijpen wij dat het ‘wegbrengen of achterlaten’ van jouw geliefde huisdier(en) helemaal niet gemakkelijk is!

 

Met dit in gedachten zijn we Kattenhotel Château La Chat gestart en hebben onze expertise als gedragsdeskundige volop kunnen toepassen in het ontwerp van de hotelkamers. Daarmee is jouw kat verzekerd van zo veel mogelijk rust en comfort waardoor jij met een gerust hart op vakantie kunt gaan.

background

Château La Chat

onze exclusieve suites

In de riante woonboerderij van Huisdierverhalen zijn 4 prachtige kattenkamers beschikbaar. Deze bevinden zich op de eerste verdieping en iedere ruimte heeft een eigen toegangsdeur waardoor het brengen en ophalen van kattengasten altijd in rust kan gebeuren.

Vanzelfsprekend voelen katten zich thuis het meest vertrouwd. Sommigen kunnen goed omgaan met veranderingen terwijl anderen helemaal niet gemakkelijk kunnen wennen. Om het gewenningsproces zo fijn én snel mogelijk te laten verlopen kun je een kamer reserveren voor al jouw katten, maar zullen er geen katten uit een ander gezin erbij komen. Een privé kamer is dus écht volledig alleen voor jouw huisdier(en).

*Voir la Volaille en Jardin Féline suites
Deze ultieme luxe suites hebben de optie om gasten via een kattenloop naar buiten te laten gaan in een veilige katio (ofwel omheind buitenverblijf). 

Om een optimale logeerbeleving te kunnen aanbieden is het correct plaatsen van de juiste voorzieningen van groot belang. We hebben daarom onze expertise als gedragstherapeuten toegepast bij het inrichten van de kamers.

Er zijn talloze rustplekken beschikbaar op verschillende hoogtes en kunnen onze gasten gebruikmaken van de vele verstopplekken in allerlei maten en materialen. Ook aan krabmogelijkheden ontbreekt het niet, zo kunnen katten kiezen uit hoge, lage, dikke en dunne krabpalen, maar diverse horizontale en verticale krabmatten. Mentale stimulatie bieden wij op een verantwoorde manier aan. Al het aangeboden speelgoed is veilig en, als onze gasten ervoor open staan, zullen we tijdens hun verblijf regelmatig interactieve samenspeelmomementen aanbieden. En als er dan nog katten zijn die zich zouden vervelen dan staat er een heel arsenaal aan voerpuzzels en hersenwerkjes klaar voor nog meer entertainment!

Tenslotte omarmen we het wetenschappelijke bewijs dat pianogeluiden en aroma’s een kalmerende invloed kan hebben op huisdieren. Alle kamers zijn daarom voorzien van zachte, rustgevende pianomuziek en gebruiken we een aromadiffuser met stressverlagende geuren.

Niemand komt graag voor verrassingen te staan. De meeste katten hechten erg veel waarde aan hun vaste routines en omgeving. Wij stellen een proefperiode niet verplicht omdat onze verblijven afgeschermd zijn van alle mogelijke stressopties, maar we raden het wel ten zeerste aan om eventuele problemen te voorkomen. Bij reden tot twijfel over het verblijf bieden we een standaard proefperiode aan van 3 dagen.

De belangrijkste reden van de 2 proefovernachtingen is zodat we de gast(en) goed kunnen observeren hoe ze met de tijdelijk nieuwe situatie omgaan en binnen 48 uur beginnen met eten. Katten die niet binnen 48 uur eten hebben grote kans op leververvetting, een aandoening die levensbedreigend kan zijn. Vanzelfsprekend wil iedereen dit te allen tijde voorkomen, maar als een eigenaar op dat moment aan de andere kant van de wereld is, zit snel thuiskomen er niet in.

Voor alle proefperioden geldt: 3 dagen verblijven = 2 dagen betalen.

Alle katten vanaf 5 maanden oud zijn van harte welkom om in ons kattenhotel te verblijven. Er zijn wel een aantal vereisten opgesteld:

 • Intacte katers zijn welkom tot 7 maanden oud, hierna worden alleen gecastreerde katers toegelaten.
 • Een kat met ‘suiker’ of een andere aandoening waardoor medicatie geven wordt? Dat is geen probleem en het toedienen van medicijnen hoort bij onze service.

 

Vaccinaties en Titerbepaling

Hoewel onze gasten niet met andere katten in contact komen betekent dit niet dat het gevaar van ziektes en ongedierte overdragen niet aanwezig is.

 • Alle kattengasten moeten ingeënt zijn tegen kattenziekte (3 jaar geldig) en niesziekte (1 jaar geldig).
  • Bij aankomst dient het paspoort te worden meegenomen.
  • Een titerbepaling is een geldig vaccinatiebewijs (kattenziekte).
  • Een herhaal vaccinatie (booster) is nodig als de doorlooptijd van de vorige vaccinatiedatum verstreken is.
  • Zodra de vaccinatie (en evt. de booster) gezet is geworden is er min. 3 weken wachttijd. Zorg dus dat de titerbepaling of entingen op tijd zijn geregeld!
  • De bordetella vaccinatie is niet verplicht.

 

Wij zijn voorstanders van zo min mogelijk chemische producten toe te dienen daarom gelden de volgende regels omtrent ontwormen en ontvlooien.

 

Ontwormen

 • Ontwormen is niet verplicht.
  • Als je niet ontwormt stellen wij wel de eis dat uiterlijk 1 week voor aankomst een ontwormonderzoek wordt gedaan bij de dierenarts en dat de uitslag rechtstreeks naar info@huisdierverhalen.nl wordt gestuurd.
   • Wormen aangetroffen? Dan dient de kat alsnog adequaat ontwormt te worden uiterlijk 5 dagen voor aankomst.
   • Geen wormen aangetroffen? Dan is de gast van harte welkom.
  • Ontworm je wel en volgens een aantoonbaar vast schema? Dan is de gast van harte welkom.

 

Ontvlooien

 • Volgens een vast schema ontvlooien stellen wij niet verplicht, MAAR!
  • Eenmalig ontvlooien met Vlo Kill (Nitenpyram) is verplicht en dient bij aankomst in het hotel gegeven te worden. hier zullen wij mee helpen. Je kunt het product zelf meenemen of bij ons in het hotel kopen. Vlo Kill is een zeer effectief en kortwerkend middel dat vlooien binnen 15-30 minuten doodt. In tegenstelling tot andere anti vlo middelen zijn deze stoffen na 24 uur weer uit het katten lichaam. Daarom is dit o.i. het ‘fijnste’ middel om in te zetten.

Een goede voorbereiding kan enorm veel bijdragen aan het gewenningsproces in ons kattenhotel.

 

Reismandjes
Het zien van de reismand is voor katten hét teken dat er iets gaat gebeuren. Zet daarom ruim van tevoren (zeker een week) de mand in de woonkamer en haal indien mogelijk het deurtje eruit. Na een paar dagen kun je proberen de mand interessanter te maken door voer en lekkers in de buurt te zetten en steeds meer bij/in de mand te zetten. Zo kan er een positieve associatie worden opgebouwd.

 

Spullen selecteren
Bedenk welke spullen jouw erg leuk of fijn vindt. Dit kunnen speeltjes zijn, een knuffel, borstel, mandje een deken of misschien iets anders. Neem deze spullen alsjeblieft mee, zonder ze te wassen, want juist de eigen geuren geven een teken van herkenning en kan rust geven.

De kattengasten kunnen op een vooraf afgesproken tijd/dag worden gebracht en opgehaald. Wij plannen 15 minuten in voor de ‘overdracht’ waarbij je de optie krijgt om samen met jouw kat(ten) de kamer bij het brengen te verkennen. We vragen daarom rekening te houden dat de brengafspraak zo’n 30 minuten in beslag kan nemen.

Bij aankomst geven we eerst de Vlo Kill tablet zodat deze alvast zijn eventuele werk kan uitvoeren en daarna brengen we de kat(ten) samen naar hun verblijf zodat de ze in het bijzijn van het baasje alvast de ruimte kunnen verkennen. In de kamer bespreken we de laatste punten en we stallen de meegenomen spullen uit. De tijd die overblijft kan samen met de kat(ten) worden gespendeerd als deze ondertussen al tevoorschijn is gekomen.

Tijdens het verblijf krijg je de mogelijkheid om via de camera 24/7 live mee te kijken in de kamer en indien gewenst kun je om updates vragen over hoe het met de kat(ten) gaat. Als er iets aan de hand is zullen wij iedere doorgegeven contactpersoon informeren via een bericht. Bij levensbedreigende gebeurtenissen zal eerst contact worden opgenomen met de dierenarts en daarna informeren we de contactpersonen. De extra kosten die hieruit kunnen ontstaan, i.c.m. eventuele reiskosten, worden doorberekend en dienen vóór het meenemen van de katten te worden betaald.

De tarieven zijn per dag en per kamer berekend, NIET PER KAT. Als je meer dan 6 gasten wil brengen is dit alleen mogelijk wanneer er meer dan 2 kamers beschikbaar zijn.

Aanbetaling: 50EUR. Dit bedrag dient bij de reserveringsbevestiging direct betaald te worden en is niet restitueerbaar.

Rest betaling: Dient 1 maand vóór aankomst volledig voldaan te zijn. Als een reservering binnen 1 maand vóór vertrek valt dient het volledige bedrag direct volledig betaald te worden.

Checklist!

 • Paspoort
 • Medicatie indien nodig
 • Foto met naam van iedere gast
 • Vaccinaties/titerbepaling
 • Ontworming/ontwormonderzoek
 • Eigen voer meenemen
  • Brokken
  • Nat/blik voer
 • Speeltjes, deken/mandje
background

Tarieven

Royal Suite 1
Idylle Ingendael
49

/ per dag / per kamer

 

Afmeting: 18m2.

Geschikt tot max. 6 katten.

Royal Suite 2
Voir la Volaille
59

/ per dag / per kamer

 

Afmeting: 18m2.

Geschikt tot max. 6 katten.

Met katio*.

Royal Suite 3
Jardin Féline
59

/ per dag / per kamer

 

Afmeting: 16m2.

Geschikt tot max. 5 katten.

Met katio *.

Petite Retraite 4
Chambre Calmante
39

/ per dag / per kamer

 

Afmeting: 5m2.

Geschikt voor 2 á 3 katten.

background

Contactformulier

Vraag hier een reservering aan

Fout: Contact formulier niet gevonden.