Youtube en Facebook staan bomvol video’s van katten die als een bezetene achter een laserlampje aan gaan. Zo ook de prachtige kat in onderstaand filmpje. In eerste instantie ziet het eruit alsof de kat het fantastisch vindt, dat willen we natuurlijk graag geloven. Helaas is de realiteit iets minder rooskleurig. Wij zien namelijk een hele gefrustreerde kat die het lampje niet te pakken kan krijgen.

Het begint met het lampje tegen de muur waardoor de kat hoog moet springen om erbij te komen. Aan lichaamsbeweging geen gebrek, maar tientallen rondjes achter elkaar draaien totdat de kat zelfs tegen het keukenkastje knalt is niet leuk. Frustratie is een van de 8 bekende emoties van de kat.

 

 

Onderstaand filmpje is al wat beter. Een heel aantrekkelijk muizenvorm lampje wordt gebruikt, maar de manier waarop het laserlampje aan de kat wordt gepresenteerd is rustiger. Alsnog zie ik een kat in frustratie want ook al is het een leuke vorm, de kat kan nog steeds niets vangen.

 

 

Naast dat een kat niks fysieks kan vangen is het ook nog eens gevaarlijk voor de ogen (waar onbewust toch in geschenen kan worden). Merkt u dat u uw kat met niets anders kunt motiveren om te spelen? Neem dan vooral een kijkje op het artikel: De zin van spelen, hierin staan allerlei tips hoe u uw kat aan het spelen krijgt!