Ontdek de beste hondenschool in Valkenburg, zuid-Limburg!

& versterk de band met je hond bij Huisdierverhalen.

Bij Huisdierverhalen begrijpen we als geen ander hoe belangrijk het is om op een leuke en effectieve manier met je hond bezig te zijn. Als liefhebbende en zorgzame eigenaar wil je alleen het beste voor je trouwe viervoeter. Daarom bieden wij groepslessen aan die voor iedere hond en baas leuk zijn, zelfs voor honden die geadopteerd of wat onzeker zijn.

 

Huisdierverhalen biedt een uniek trainingsconcept.

Honden van alle leeftijden kunnen blijven leren. Daarom verwelkomen we zowel puppy’s vanaf 12 weken oud t/m de oudste senior in onze groepslessen. Waarom? Omdat we overtuigd zijn dat puppy’s veel kunnen leren van volwassen honden en oudere honden kunnen opleven van het jonge grut. Het is een geweldige manier om hun sociale vaardigheden te ontwikkelen en te leren van het gedrag van andere honden. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat jonge honden die regelmatig in contact komen met volwassen honden beter in staat zijn om zich aan te passen aan nieuwe situaties en zich evenwichtiger te ontwikkelen.

 

Concept Trainen, een nieuwe manier van lessen op de hondenschool.

Wij zijn altijd bezig de beste en nieuwste hondentrainingen aan te kunnen bieden. Op dit moment is een belangrijk onderdeel van onze trainingsmethode het ‘Concept Trainen’ wat de sleutel vormt tot het succesvol trainen met honden. Concept Trainen is gebaseerd op acht essentiële kernpunten:

 

Focus Leer je hond zich te concentreren op jou en de taak die je vraagt.
Impulsbeheersing Help je hond om geduldig te wachten en te reageren op commando’s.
Beloningen Gebruik beloningen om gewenst gedrag te versterken en te stimuleren.
Voorspelbaarheid Creëer een voorspelbare omgeving voor je hond om onzekerheid te verminderen.
Verantwoordelijkheid Zorg ervoor dat jij als eigenaar de leiding neemt en verantwoordelijkheid neemt voor het gedrag van je hond.
Flexibiliteit Pas je training aan de individuele behoeften van je hond aan.
Communicatie Leer de taal van je hond begrijpen en communiceer op een duidelijke en consistente manier.
Zelfvertrouwen Help je hond om zelfvertrouwen op te bouwen door positieve ervaringen en succesvolle training.

 

Alle punten worden in de groepslessen toegepast om gewenst gedrag te stimuleren en eventueel ongewenst gedrag te verminderen. Op deze manier creëren we een positieve en effectieve leerervaring voor zowel hond als baas.

 

Bij Huisdierverhalen raak je nooit uitgeleerd!

Iedere hond is uniek en heeft zijn eigen persoonlijke behoeften. Daarom bieden we een breed scala aan activiteiten aan, zodat zowel jij als je hond iedere week opnieuw uitkijkt naar de lessen. Van het aanleren van nuttige commando’s tot het oefenen van leuke trucjes, van agility en speuren tot hoopers en frisbee. Bij Huisdierverhalen bieden we iedere week een mix aan van de verschillende onderdelen, zo is er voor elk wat wils.

Onze groepslessen zijn bewust kleinschalig, zodat we voldoende individuele aandacht kunnen geven aan elke deelnemer. Je traint in een veilige en positieve omgeving waarin zowel jij als je hond kunnen groeien en plezier kunnen hebben.

 

Weten of onze hondenschool en de lessen iets voor je is? Kom dan meedoen met een gratis proefles!

Iedereen is welkom om eenmalig, helemaal gratis mee te doen in de groepsles en te ervaren hoe de les bevalt. Volg deze link en vul het contactformulier in om je direct aan te melden!

 

Hondenschool in Valkenburg, zuid-Limburg