Oppasservice

Laat uw huisdier goed verzorgd achter

Oppasservice bij u aan huis

Voor honden, katten, konijnen en andere kleine huisdieren
background
Hoe werkt het?

Er zijn verschillende oppasmogelijkheden waar u uit kunt kiezen. Voor alle opties geldt dat uw huisdier in uw eigen huis blijft en een medewerker van Huisdierverhalen 1, 2 of 3 keer per dag langs komt om uw dier(en) te verzorgen en te voorzien van een leuke tijd.

Om elkaar beter te leren kennen plannen wij graag een gratis kennismakingsgesprek in. Hierin kunnen we alle wensen van u en uw huisdier(en) bespreken, leren we wat uw dier(en) wel of niet fijn vinden en waar alle spullen liggen. Ook kan de uitwisseling van de huissleutel plaatsvinden en wordt het oppasservice contract ondertekend. We maken een Whatsapp groep aan waarin u contact onderhoud met de medewerker. De dag voor uw vertrek hebben we altijd even contact en laten u, zeker de eerste paar dagen, elke keer weten dat wij zijn geweest en hoe het met uw huisdier gaat. Door foto’s en filmpjes te maken en te schrijven hoe het gaat houden we u nauw betrokken.

Eigenlijk is het voor uw huisdier(en) niet anders dan een lange werkdag. Het voordeel van thuisblijven is dat er geen stress is bij het brengen naar een pension (andere omgeving, dieren, geluiden en geuren). Met name voor de dieren die snel overprikkeld zijn, rugzakjes of medische zorgen hebben kunnen meer baat hebben om thuis te blijven in de eigen vertrouwde omgeving. Wij zijn dan ook gespecialiseerd in de zorg voor onzekere honden, katten en andere kleine huisdieren.

background
Services
Extra gratis services
Medische verzorging

Ondanks dat we onze uiterste best doen willen wij altijd weten wie uw vaste dierenarts is. Een ongeluk zit in een klein hoekje en soms kan een dier ziek worden, dan gaan we graag naar uw eigen dierenarts. De meeste dierenklinieken in Maastricht en omstreken zijn bekend met ons.

Sommige dieren zullen tabletjes, zalfjes, prikjes of andere medische verzorging nodig hebben om gezond te blijven. Hier houden wij ons strikt aan en deze handelingen zijn dan ook geen probleem. Ondanks onze ervaring moet uw huisdier wel meewerken bij het toedienen.

Mits uw huisdier meewerkt is het voor ons geen probleem om insuline toe te dienen. Voor diabetespatiëntjes komen wij op vooraf afgesproken tijden en kunnen uw dier voorzien van de juiste hoeveelheid insuline. Wij kunnen met de “ouderwetse” normale insuline spuit werken, maar ook met de Vetpen.

De medewerkers van Huisdierverhalen hebben zich voldoende ingelezen, ervaring opgedaan en geleerd van Merel van der Mullen (eigenaresse van Huisdierverhalen) die ook dierenartsassistente is. Bij gezonde dieren letten wij natuurlijk goed op enige veranderingen in het gedrag en de gezondheid, maar in het geval van huisdieren met medische gezondheidsklachten letten we extra goed op en overleggen iedere verandering met u als eigenaar.

headache-1540220_1920
Tarieven
2020
background
Eenmaal daags
per dag
11

30 minuten per bezoek

Eenmaal daags
per dag
16

60 minuten per bezoek

Tweemaal daags
per dag
21

30 minuten per bezoek

Tweemaal daags
per dag
31

60 minuten per bezoek

Driemaal daags
per dag
33

30 minuten per bezoek

Driemaal daags
per dag
45

60 minuten per bezoek

Extra informatie

Omdat wij van Huisdierverhalen weten dat veel eigenaren meer dan 1 dier in een huishouden hebben berekenen wij bovenstaande tarieven niet per huisdier. Deze tarieven gelden voor maximaal 2 honden of 3 katten/konijnen/kleine huisdieren. Indien u een combinatie van huisdieren heeft of een groter aantal dan hierboven staat? Dan komt er €5,- per huisdier per dag bij.

De tarieven zijn berekend exclusief reiskosten á €2,50 per reis binnen Maastricht (5km rondom Maastricht). Indien u hier buiten woont wordt €0,25 per kilometer gerekend vanaf 6218 HN Maastricht. Indien u in een betaald parkeren gebied woont en een medewerker met de auto moet komen zijn bovenstaande tarieven exclusief parkeerkosten. Vanzelfsprekend proberen we het gebruik van de auto zo veel mogelijk te beperken.

Op feestdagen wordt een extra tarief berekend van €7,50 per dag. De feestdagen van 2020 zijn: Nieuwjaarsdag (1 januari); Goede vrijdag (10 april); Pasen (12 en 13 april); Koningsdag (27 april); Bevrijdingsdag (5 mei); Hemelvaartsdag (21 mei); Pinksteren (31 mei en 1 juni); Kerst (25 en 26 december), Oudejaarsdag (31 december).