fbpx

Puppycursus

Geef uw pup de beste start van zijn leven

Individuele puppycursus

Begeleiding op maat voor u en uw pup

Dat is heel wat, zo’n kleintje in huis. U zal zich al goed hebben ingelezen over het thuisbrengen van een puppy, maar als ze er eenmaal zijn verloopt het altijd anders. Dat is ook logisch want iedere eigenaar en pup is anders, we zijn allemaal individuen.

Iedere behoefte en keuze is anders voor eigenaren en de puppy’s. Maar voor alle puppy’s is een goede, veilige start het allerbelangrijkste. In de eerste week/weken zal u elkaar leren kennen, trainen is dan nog niet zo aan de orde. We willen de pup graag leren dat u en uw gezinsleden een veilige haven zijn waar de pup zich geborgen kan voelen. Puppy’s komen uit een (hopelijk) warm nest met een moederhond en broertjes en zusjes, hier worden weggehaald heeft een enorme impact op een puppy.

En dan is het zo ver! De kleine is thuis, maar waar gaat u de puppycursus doen? En kiest u voor een individueel of groepsprogramma?

Waar het vroeger normaal was om naar een groepspuppycursus te gaan komen steeds meer eigenaren hierop terug. Het is vaak druk, weinig individuele begeleiding en mismatches tussen puppy’s. Daarom bieden wij individuele, privé puppycursussen aan.

background
Individuele cursus

Één op één puppycursus

Laat uw pup leren op het eigen tempo

Socialiseren volgens de nieuwste inzichten

Train in de eigen, veilige omgeving

Ieder gezinslid kan mee trainen

Wachten op uw beurt is niet nodig

Lessen inplannen wanneer het voor u uitkomt

Welke punten voor u en uw puppy belangrijk zijn is heel persoonlijk, maar we helpen u graag een juiste keuze te maken.

Privé puppycursussen bij Huisdierverhalen hebben een vooraf opgestelde structuur, maar u kunt aangeven als u bij een bepaald onderwerp langer wil stilstaan. Hierdoor kunnen alle vragen uitgebreid beantwoord worden, iets dat bij groepscursussen niet altijd lukt omdat er nog andere cursisten aanwezig zijn met vragen.

Je kunt alleen leren in een veilige omgeving, dit geldt voor mensen maar ook voor honden. De individuele puppycursus wordt bij u thuis gehouden en kunnen op verzoek naar andere locaties gaan als u bv. hier wilt trainen of socialiseren. Het voordeel van privé lessen bij u thuis is dat er weinig afleiding is en alle gezinsleden de kans hebben om samen te trainen met een gedragsdeskundige. In de groepscursus kan er maar 1 persoon met de pup trainen en zal diegene de opgedane informatie goed moeten overbrengen op de gezinsleden. Want consequent opvoeden is heel belangrijk voor een puppy.

Een veel gehoorde reden voor eigenaren om een groepscursus voor puppy’s te kiezen is omwille van het socialisatieproces. Maar hoe werkt het socialisatieproces? Wij werken volgens de nieuwste inzichten!

Puppy's socialiseren

Hoe werkt het eigenlijk?

Puppy’s hebben een hoop te leren, niet alleen hoe ze met mensen omgaan, maar ook hoe ze met andere honden communiceren. In het nest zal de moederhond grenzen stellen en deze kunnen puppy’s onderling gaan testen bij elkaar. Hier leren ze veel van!

Vergelijk het met kinderen: een groep peuters alleen achterlaten en ervan uitgaan dat ze leuk spelen met elkaar is op hoop van zegen, maar waarschijnlijk gaat het altijd wel een keer fout. Groepspuppycursussen worden vaak gekozen met het idee dat puppy’s dan hondengedrag leren, maar dat is maar deels zo. Gewenst hondengedrag leren puppy’s alleen van een stabiele, volwassen hond die dit gedrag al kent, net zoals bij ons mensen!

Een pup socialiseren is niet zo veel mogelijk andere honden bij die van u laten komen, maar hem/haar begeleiden met honden die u kent. Het belangrijkste is dat uw pup opgroeit tot een zelfverzekerde, volwassen hond die het met u samen het allerleukste heeft. Daar zal ik jullie naartoe begeleiden.

DSC_0191
De opbouw van een individuele puppycursus

Lesdagen en tijden: dit kunt u zelf bepalen en inplannen.

Locatie: bij u thuis of op een door u gewenste locatie.

Duur: 60 minuten per les.

 

Een heel belangrijk en terugkerend onderwerp is het herkennen van hondengedrag en erop te reageren. Gedrag is zéér complex waarin gedragsdeskundige Merel u helemaal wegwijs zal maken zodat u uw pup de beste start ooit kunt aanbieden! Andere onderwerpen die we zullen behandelen zijn: hoe leert een hond, welk halsband of tuigje en lijn is de beste keuze, hoe om te gaan met visite, opspring gedrag, bijtgedrag, spelen (hoe het wel en niet “moet”), wandelmanieren leren, snuffelen, voeding en ongewenst gedrag voorkomen.

Basiscommando’s: Herkennen van de eigen naam, Kom hier, Zit, Af en Loslaten van speeltje.

Vervolgcommando’s: Blijf: op een plek wachten, Plaats: naar de mand sturen, Afblijven: van iets dat op de grond ligt.

 

Om alle informatie goed in u op te nemen zijn de lessen praktisch ingedeeld. Daarnaast zal ik veel mondeling veel aanwijzingen, tips en tricks geven. Niemand kan dit allemaal in een keer onthouden, daarom krijgt u een door Merel zelf geschreven PDF puppyboek. Zo kunt u alle informatie rustig teruglezen.

 

Cursus starten

Wanneer u wil beginnen met de eerste les kunt u helemaal zelf bepalen, dat is het handige van een privé puppycursus want er zijn geen vaste start data. Ons advies is om de eerste les in de eerste week dat de pup gearriveerd is te laten starten. Daarna kan iedere week 1 les worden ingepland, op die manier heeft u (en uw gezinsleden) goed de tijd om de commando’s te oefenen. Puppy’s tot 15 weken oud komen in aanmerking voor de privé puppycursus, mits er geen sprake is van een gedragsprobleem of trauma’s.

Tarieven

background
Puppypakket 1
180

3 lessen

 • Introductie weken
 • Basiscommando’s leren
 • Socialiseren in en rondom huis
 • Zindelijkheidstraining

Puppypakket 2
300

5 lessen

 • Introductie weken
 • Basiscommando’s leren
 • Vervolgcommando’s leren
 • Socialiseren in en rondom huis
 • Zindelijkheidstraining

Puppypakket 3
420

7 lessen

 • Introductie weken
 • Basiscommando’s leren
 • Vervolgcommando’s leren
 • Socialiseren in en rondom huis
 • Socialiseren op een andere locatie
 • Zindelijkheidstraining

Voor privé puppycursussen kom ik door heel Zuid Limburg (Nederland en België). De tarieven zijn exclusief reiskosten á €0,35 per km berekend vanaf 6301HS, Valkenburg. Na de eerste puppyles ontvangt u een factuur met het gekozen puppypakket.