fbpx

Hondenschool

Kleinschalige pubercursus

Pubercursus

Puberperikelen de baas

Neem contact met ons op via onderstaand formulier voor meer informatie over de startdata.
De cursussen worden gegeven op de zaterdagochtend.

De puppycursus is afgelopen, maar dan…


Heb je bij Huisdierverhalen of ergens anders een puppycursus gevolgd, maar wil je graag meer leren in groepsverband? Dan is de pubercursus ideaal! Wij geven kleinschalige groepslessen aan puberhonden en hun baasjes. Onze puberklassen zijn maximaal 5 honden groot en jouw puber is welkom op een leeftijd van 4 t/m 8 maanden oud.

DSC_0148

Onze werkwijze

Bij Huisdierverhalen werken we samen naar een vertrouwensband tussen jou en jouw hond. Dit gebeurt op een diervriendelijke manier waarbij we met beloningen werken.
Huisdierverhalen gelooft dat opvoeden alleen maar goed gaat als dit op een rustige, consequente en duidelijke manier wordt gedaan. Om op te groeien en te leren moet je je veilig voelen en niemand voelt zich veilig als je continue gestraft wordt.
We leren je jouw hond te begrijpen door naar hem/haar te kijken en luisteren, maar ook om zelf duidelijk te communiceren. Wij mensen zijn snel geneigd om enkel te zeggen wat we niet willen, maar dat zorgt voor veel onduidelijkheid bij jouw hond. Door zelf duidelijk te communiceren wat je wél wil dat jouw puber doet kan er een fijne relatie ontstaan waar jullie je beiden prettig bij voelen.

nathalie-spehner-cjykxGxsWXE-unsplash
background

Extra Informatie

Locatie: Strabekerveldweg, Valkenburg aan de Geul. Het terrein is voorzien van een omheining waar 1 les op hetzelfde moment wordt gegeven.

Checklist voor de les:

  • Gebruik een simpel halsbandje
  • Gebruik een vaste 3 meter lijn van bv. Dogogo, de 14mm is geschikt voor een vrouwenhand, de 20mm voor een mannenhand
  • Neem minimaal 2 volle handen voertjes mee in een heuptasje of jaszak zodat je er gemakkelijk in een keer bij kunt
  • Maak de voertjes klein, maximaal 0,5cm x 0,5cm of kleiner, ongeacht welk ras je hebt

Huishoudelijk reglement en informatie