Puppycursus
Individuele begeleiding

Waar het vroeger normaal was om naar een groepspuppycursus te gaan komen steeds meer eigenaren hierop terug. Het is vaak druk, weinig individuele begeleiding en mismatches tussen puppy’s. Hier beneden vindt u voor de individuele cursus en groepscursus verschillende argumenten waarmee u zelf kunt kiezen welke optie het beste is voor uw situatie.

background
Individuele cursus

Één op één training en persoonlijk in te richten

Oefenen in de eigen, veilige omgeving

Ieder gezinslid kan mee trainen

Trainen op een andere locatie is altijd mogelijk

Wachten op uw beurt is niet nodig

Les inplannen wanneer het u uitkomt

 

Groepscursus

Mede eigenaren ontmoeten

Ervaringen delen

Puppy’s met elkaar laten spelen

Puppy’s ervaringen met elkaar laten opdoen

Andersmans puppy’s leren observeren

Op vaste dagen en tijdstippen

 

Welke punten voor u en uw puppy belangrijk zijn is heel persoonlijk, maar we helpen u graag een juiste keuze te maken.

Privé puppycursussen bij Huisdierverhalen hebben een vooraf opgestelde structuur, maar u kunt aangeven als u bij een bepaald onderwerp langer wil stilstaan. Hierdoor kunnen alle vragen uitgebreid beantwoord worden, iets dat bij groepscursussen niet altijd lukt omdat er nog andere cursisten aanwezig zijn met vragen.

Je kunt alleen leren in een veilige omgeving, dit geldt voor mensen maar ook voor honden. De individuele puppycursus wordt bij u thuis gehouden en kunnen op verzoek naar andere locaties gaan als u bv. hier wilt trainen of socialiseren. Het voordeel van privé lessen bij u thuis is dat er weinig afleiding is en alle gezinsleden de kans hebben om samen te trainen met een gedragsdeskundige. In de groepscursus kan er maar 1 persoon met de pup trainen en zal diegene de opgedane informatie goed moeten overbrengen op de gezinsleden. Want consequent opvoeden is heel belangrijk voor een puppy.

Een veel gehoorde reden voor eigenaren om een groepscursus voor puppy’s te kiezen is omwille van het socialisatieproces.

Het socialisatieproces
Hoe zit het eigenlijk?

Puppy’s hebben een hoop te leren, niet alleen hoe ze met mensen omgaan, maar ook hoe ze met andere honden communiceren. In het nest zal de moederhond grenzen stellen en deze kunnen puppy’s onderling gaan testen bij elkaar. Hier leren ze veel van!

Een groep peuters alleen achterlaten en ervan uitgaan dat ze leuk spelen met elkaar is gedoemd om te mislukken. Groepspuppycursussen worden vaak gekozen met het idee dat puppy’s dan hondengedrag leren. Het kan in sommige gevallen leuk en leerzaam zijn zoals op het bovenste filmpje (let wel hier zijn maar 2(!) puppy’s aanwezig) deze puppy’s zijn hun gedrag aan het oefenen op elkaar. Maar gewenst hondengedrag leren puppy’s alleen van een stabiele, volwassen hond die dit gedrag al kent, niet van andere puppy’s die ook nog moeten oefenen.

Niet alle volwassen honden zijn geschikt om uw pup iets te leren. Dat wordt duidelijk op het onderste filmpje. De kleine, zwarte collie zou geen goede leraar zijn, maar de grote bruine collie zou een perfecte leermeester voor de Duitse herder pup zijn. Net zoals een grote groep puppy’s geen goed idee is, is een groep volwassen honden en 1 pup ook geen goede combinatie.

De opbouw van een individuele puppycursus

Lesdagen en tijden: dit kunt u zelf bepalen en inplannen.

Locatie: bij u thuis of op een door u gewenste locatie.

Duur: 60 minuten per les.

 

Een heel belangrijk en terugkerend onderwerp is het herkennen van hondengedrag en erop te reageren. Gedrag is zéér complex waarin gedragsdeskundige Merel u helemaal wegwijs zal maken zodat u uw pup de beste start ooit kunt aanbieden! Andere onderwerpen die we zullen behandelen zijn: hoe leert een hond, welk halsband of tuigje en lijn is de beste keuze, hoe om te gaan met visite, opspring gedrag, bijtgedrag, spelen (hoe het wel en niet “moet”), wandelmanieren leren, snuffelen, voeding en ongewenst gedrag voorkomen.

Basiscommando’s: Herkennen van de eigen naam, Kom hier, Zit, Af en Loslaten van speeltje.

Vervolgcommando’s: Blijf: op een plek wachten, Plaats: naar de mand sturen, Afblijven: van iets dat op de grond ligt.

 

Om alle informatie goed in u op te nemen zijn de lessen praktisch ingedeeld. Daarnaast zal ik veel mondeling veel aanwijzingen, tips en tricks geven. Niemand kan dit allemaal in een keer onthouden, daarom krijgt u een door Merel zelf geschreven PDF puppyboek. Zo kunt u alle informatie rustig teruglezen.

 

Cursus starten

Wanneer u wil beginnen met de eerste les kunt u helemaal zelf bepalen, dat is het handige van een privé puppycursus want er zijn geen vaste start data. Ons advies is om de eerste les in de eerste week dat de pup gearriveerd is te laten starten. Daarna kan iedere week 1 les worden ingepland, op die manier heeft u (en uw gezinsleden) goed de tijd om de commando’s te oefenen. Puppy’s tot 15 weken oud komen in aanmerking voor de privé puppycursus, mits er geen sprake is van een gedragsprobleem of trauma’s.

Tarieven
2020

Individuele puppycursussen worden in Nederlands en Belgisch Limburg gegeven (Nederlandstalig of Engelstalig). Onderstaande tarieven zijn exclusief reiskosten á €0,30 per km berekend vanaf 6218HN, Maastricht. Het totaal bedrag kan tijdens het consult via een betaalverzoek of per pin betaald worden.

background
Puppypakket 1
150

3 lessen

 • Introductie weken
 • Basiscommando’s leren
 • Socialiseren in en rondom huis
 • Zindelijkheidstraining

Puppypakket 2
250

5 lessen

 • Introductie weken
 • Basiscommando’s leren
 • Vervolgcommando’s leren
 • Socialiseren in en rondom huis
 • Zindelijkheidstraining

Puppypakket 3
350

7 lessen

 • Introductie weken
 • Basiscommando’s leren
 • Vervolgcommando’s leren
 • Socialiseren in en rondom huis
 • Socialiseren op een andere locatie
 • Zindelijkheidstraining

Contact formulier

 

We begrijpen het als u nog vragen heeft, u kunt deze vrijblijvend stellen. Indien u direct een afspraak wil maken is dit ook mogelijk door een voorkeur voor een dag en tijd aan te geven. Hier zal zo goed mogelijk rekening mee worden gehouden.
Op welke dag zou u de afspraak bij voorkeur willen inplannen?

Welke tijd heeft uw voorkeur?

× WhatsApp chat