fbpx

Hondenschool

Kleinschalige puppycursus

Puppycursus

Opvoeden en Socialiseren

Eerstvolgende startdatum puppycursus:

Zaterdag 19 juni

09.00u – 09.45u

Hondenscholen en puppycursussen, ze zijn er volop en in verschillende vormen en kwaliteiten.


Puppycursussen van Huisdierverhalen zijn geschikt voor eigenaren die op zoek zijn naar een kleinschalige (max. 4 puppy’s per klas), persoonlijke puppycursus en waar je jouw hond wil leren opvoeden en behandelen als een familielid. We leren je hoe je jouw pup kunt begeleiden om een fijne volwassen hond te worden.
Jouw puppy is in deze puppycursus welkom wanneer hij/zij tussen de 9 t/m 12 weken oud is. Vanaf 15 weken oud kun je aan onze vervolg puppycursus meedoen!

pexels-laura-stanley-2666154

Wie geeft de puppy groepslessen?


Onze professionele gedragsdeskundige Merel van der Mullen verzorgt alle puppycursussen. Merel heeft de universitaire opleiding Applied Animal Behaviour van Sparsholt College in Engeland succesvol afgerond. Hiermee ben je helemaal verzekerd van de nieuwste en beste kennis zodat je jouw puppy op een goede manier kunt opvoeden.
Wij werken niet met vrijwilligers of ervaringsdeskundigen.

Meer informatie over Merel vind je hier.

Onze werkwijze

Bij Huisdierverhalen werken we samen naar een vertrouwensband tussen jou en jouw pup. Dit gebeurt op een diervriendelijke manier waarbij we met beloningen werken.
Huisdierverhalen gelooft dat opvoeden alleen maar goed gaat als dit op een rustige, consequente en duidelijke manier wordt gedaan. Om op te groeien en te leren moet je je veilig voelen en niemand voelt zich veilig als je continue gestraft wordt.
We leren je jouw puppy te begrijpen door naar hem/haar te kijken en luisteren, maar ook om zelf duidelijk te communiceren. Wij mensen zijn snel geneigd om enkel te zeggen wat we niet willen, maar dat zorgt voor veel onduidelijkheid bij jouw puppy. Door zelf duidelijk te communiceren wat je wél wil dat jouw pup doet kan er een fijne relatie ontstaan waar jullie je beiden prettig bij voelen.

DSC_0187
background

Extra Informatie

Locatie: Strabeek 48, Valkenburg. Het terrein is voorzien van een omheining waar 1 les op hetzelfde moment wordt gegeven.

Checklist voor de les:

  • Gebruik een simpel halsbandje (geen tuigje of slipketting)
  • Gebruik een vaste 3 meter lijn van bv. Dogogo, de 14mm is geschikt voor een vrouwenhand, de 20mm voor een mannenhand
  • Neem minimaal 2 volle handen voertjes mee in een heuptasje of jaszak zodat je er gemakkelijk in een keer bij kunt
  • Maak de voertjes klein, maximaal 0,5cm x 0,5cm of kleiner, ongeacht welk ras je hebt

Huishoudelijk reglement en informatie