fbpx

Recensies over Huisdierverhalen

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Huisdierverhalen
Average rating:  
 85 reviews
 by Lisette

Ik wist niet zo goed wat ik kon verwachten van deze cursus.
En eerlijk is eerlijk........ ik zit zelf nog vaak genoeg te tobben tussen de wensen van de klant en het welzijn van de hond. Ik wil graag kwaliteit leveren maar ook dat de hond zich het meest op zijn gemak voelt.
Ook wil ik snel genoeg klaar zijn voor de klant maar als de hond niet lekker mee werkt door de stress dan kost dat vaak meer tijd.
In deze cursus komen stapsgewijs goede werkwijzes en tips naar voren. Ik heb zelf al gemerkt dat de ene werkwijze niet mijn ding is, terwijl ik bij de andere werkwijze of tip mijn voordelen eruit haal.

De cursus heeft een goede uitleg, niet te langdradig en interessant om te doen.
Ik zou het iedereen aanraden die met gestreste / angstige honden werkzaam is.

 by Yvonne & Diaz

Of het nou je eerste hond is of dat je je hele leven al honden hebt gehad, er kan een moment komen dat het gewoon niet werkt tussen jou en je hond en dat je je afvraagt hoe het nu verder moet. Mij overkwam het ook. Ik kreeg hem als pup, hij komt van een goede fokker, ik ken de valkuilen van dit ras (het is voor mij al de derde van dit ras), heb met hem en zijn voorgangers al heel veel cursussen gevolgd en toch ging het mis. Ik vond het best wel wat om toe te geven dat we hulp nodig hadden. Je gaat een wildvreemde toelaten in je privéleven en, laten we eerlijk zijn, het kost ook een bak geld. Ik heb met diverse gedragstherapeuten contact opgenomen maar de reactie van Merel was zo hartverwarmend en gaf me hoop dat het nog goed zou kunnen komen. Zodra ze binnenkomt is Merel één en al levendigheid en toch straalt ze een enorme rust uit. Binnen 5 minuten herkende ik mijn eigen hond niet meer, wat had ze met mijn hond gedaan? Het was heel confronterend dat hij bij haar meteen “het gewenste” gedrag liet zien maar het gaf ook een heel goed gevoel dat het dus wel in hem zit. We gingen samen aan de slag en de eerste weken waren een hele beproeving. Het was echt niet gemakkelijk (en het gaat je ook echt niet lukken als je zelf niet 100% gemotiveerd bent), maar Merel begeleidde ons, stapje voor stapje, op een hele positieve en prettige wijze. Nooit oordelend en, ook al stootten we ons tien keer tegen dezelfde steen, ze bleef de boodschap steeds op een vriendelijke en opbouwende manier herhalen tot het eindelijk bleef hangen. Ook onze hond voelt zich heel prettig bij Merel. Als ik tegen hem zeg dat Merel zo komt dan staat hij al op haar te wachten bij het hek. Zodra hij de auto hoort, is hij door het dolle heen…dat zegt toch genoeg, lijkt mij.
We zijn er nog lang niet maar we hebben een hele stevige basis kunnen leggen en we hebben weer een goed gevoel voor de toekomst. Al die uren training en die “ bak geld” is het meer dan waard geweest maar we beseffen ook dat het onze eigen inzet is waardoor het daadwerkelijk werkt.
We willen Merel nog niet missen en hopen binnen niet al te lange tijd met een klein, geselecteerd groepje te kunnen gaan trainen bij haar.

 by Miriam

Merel helpt ons met onze onzekere Australian Labradoodle, die alles heel spannend vindt. Ze is heel deskundig en betrokken, maar ook eerlijk, praktisch en kordaat. Altijd op een positieve manier met respect voor het welzijn van de hond en de eigenaren. Ze kijkt echt naar de hond en de context/situatie en past het programma ook aan als het nodig is. Je kunt haar alles vragen en ze heeft heel veel kennis, ze denkt actief mee en zoekt altijd naar alternatieven als iets niet zo uitwerkt als gedacht. Elke hond is immers anders.
We hebben ook het verlatingsangst programma gevolgd. Dat is heel intensief, en we zijn er nog niet, maar doordat Merel heel goed meekeek en de filmpjes analyseerde, kregen wij goede feed back en zijn wij nu in staat om het verder uit te bouwen.
In ons geval is niet alles op te lossen, maar we zijn wel erg blij met de handvatten en steun die we van Merel hebben gekregen!

 by Ryan en Bryan

Wij zijn erg blij met de komst van Merel. Het is onwijs fijn om weer handvaten te krijgen en ze beantwoord al onze vragen. Niks is teveel en Merel staat overal voor in om ons te helpen. Echt een aanrader!

 by Anja

Merel is bij ons gekomen voor onze franse bulldog. Zij was eerlijk en was niet bang om de confrontatie aan te gaan. Wij zijn zeer blij met haar geweest en heeft ons handvaten gegeven om met onze hond om te gaan en hem te leren begrijpen.
Dank je wel Merel

 by Hajo

De hond is 3 jaar oud en vertoonde een ongewenst gedrag t.a.v. andere honden en fietsers, dit moest hem afgeleerd worden en door een aantal tips van Merel is e.e.a. in gang gezet. Het gedrag is nog niet helemaal wat het moet worden maar de eerste stappen zijn gezet en verdient een verdere aandacht en training van de hond. Doordat je meestal zelf niet ziet hoe de hond reageert kan dan middels een andere kijk wel achterhaald worden. Hierdoor leert de baas het zelf beter te doen. Mogelijk dat in de toekomst als ik niet verder kom Merel weer ingeschakeld gaat worden.

 by Liel en Milly

Beste Merel,

Jij hebt goed advies en begeleiding gegeven, wat ik het beste kan doen met Milly (om het uitvallen naar andere honden te beperken). Je hebt me goed geholpen en nu kan ik weer wandelen met plezier. Uiteraard moet ik goed blijven oefenen en ik weet nu hoe. Heel hartelijk bedankt hiervoor .

Groetjes van Liel er Milly 🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾

 by Elly en Jean Ramakers

We hebben in mei via stg. verhuisdieren onze hond Luna uit Aruba geadopteerd. We hebben bij Huisdierverhalen persoonlijke begeleiding van Merel gehad. Zeer kundig, geduldig en goede adviezen waar we iets mee kunnen. Zeker een aanrader. Ook al denk jezelf je hond goed te kennen, tijdens de persoonlijke gesprekken bleek voor ons nog veel onbekendheid te zijn over het gedrag van honden en hoe hiermee om te gaan. Dankzij Merel heeft Luna heel veel vertrouwen in ons gekregen. Daarnaast zijn we nu bezig met de pubercursus bij Merel. Deze worden gegeven door Misha. Ook een aanrader en zeer de moeite waard. Merel, bedankt!
Elly en Jean

 by Mark Stallinga

Wij hebben gisteren de laatste puppyles van Merel gehad. Het waren privelessen bij ons thuis, waarbij onze labradoodle Beau een uur lang de volle aandacht kreeg. Beau was iedere keer weer super-enthousiast als Merel kwam. Met veel geduld van Merel en veel plezier van Beau hebben we genoten van de lessen. Merel herkent direkt het gedrag van de hond en adviseert daarin hoe mee om te gaan. Ook Beau is een hond met haar eigen karakter en angsten. De tips die Merel iedere keer weer had, waren zo waardevol en werkte ook echt in praktijk. Een pup opvoeden vergt veel geduld en constante oefening. Zonder de hulp van Merel zou het veel moeilijker zijn geweest en waren we nog lang niet op dit nivo. We hebben ons gelijk ingeschreven voor de vervolgcursus en kijken er samen met Beau naar uit. Ik kan nog wel even doorgaan met superlatieven over Merel, her is gewoon een topper, onze eigen Cesar uit Valkenburg 👍

 by L&L

Wij hebben samen genoten van de privélessen en van de puppy cursus. Veel geduld voor mijn hond werd er getoond en hele handige tips voor tijdens de trainingen maar zeker ook voor thuis. Mijn hond geniet nog steeds van de snuffelmat die zij via Huisdierverhalen heeft.

Page 1 of 9:
«
 
 
1
2
3
 
»