fbpx

Hondenschool

Speuren en Detectiewerk

Speuren en detecteren

Voor iedere hond en baas leuke cursus!

Eerstvolgende startdatum beginnersgroep:

Donderdag 27 mei

18.30 – 19.15u

Beperkt aantal plaatsen beschikbaar dus meld je snel aan want vol=vol!

Wil je graag actief bezig zijn met jouw hond en doen wat hij het allerleukste vindt? Dan is speuren en detectiewerk wel iets voor jullie!


Welke hond vindt snuffelen nou niet leuk? Er zijn ontelbaar veel mogelijkheden wat we met speuren kunnen beoefenen. Zo heb je de bekende drugs- en explosieven honden die deze items kunnen opspeuren, maar speuren kan ook met andere geuren gedaan worden die wat beter en veiliger te gebruiken zijn. En daar maken we bij deze speurcursus gebruik van! We beginnen met 1 geur en afhankelijk van de wensen van de groep gaan we dit uitbreiden met het aantal geuren en de afstand/locatie waar dit gedaan wordt.

pexels-johann-1254140 (1)

Wie geeft de cursus?


Onze professionele gedragsdeskundige Merel van der Mullen verzorgt alle cursussen. Merel heeft de universitaire opleiding Applied Animal Behaviour van Sparsholt College in Engeland succesvol afgerond. Hiermee ben je helemaal verzekerd van de nieuwste en beste kennis zodat je op een verantwoorde, leuke manier bezig kunt zijn met jouw hond.
Wij werken niet met vrijwilligers of ervaringsdeskundigen.

Meer informatie over Merel vind je hier.

Kan mijn hond wel speuren?

Als jouw hond een goed werkende neus heeft kan die speuren, ongeacht welk ras, maar dit moet hij natuurlijk wel op de juiste manier aangeleerd krijgen. Daar gaan we voor trainen, maar als jouw hond bv. snotterig is dan kan dat wel even lastig zijn. In dat geval is een weekje uitzieken beter en hopen we jullie een week later weer te zien.

De cursus kan vanaf een leeftijd van 8 maanden oud gestart worden, echter is het wel belangrijk dat jouw hond redelijk zijn focus op jou kan houden. Indien jouw hond uitvalt naar andere honden dan zal deze cursus op dat moment nog niet geschikt zijn (gelukkig valt hier wel aan te werken met gedragstherapie!).

Het voordeel van deze cursus t.o.v. bv. agility is dat je niet mee hoeft te rennen of enorm actief hoeft te zijn. Goed ter been zijn is wel een vereiste.

DSC_0187
background

Extra Informatie

Locatie: Strabeek 48, Valkenburg. Het terrein is voorzien van een omheining waar 1 les op hetzelfde moment wordt gegeven.

Checklist voor de les:

  • Gebruik een simpel halsbandje of tuigje (slipketting)
  • Gebruik een vaste 3 meter lijn van bv. Dogogo, de 14mm is geschikt voor een vrouwenhand, de 20mm voor een mannenhand. Later zal er met een langere lijn gewerkt kunnen worden
  • Neem minimaal 2 volle handen voertjes mee in een heuptasje of jaszak zodat je er gemakkelijk in een keer bij kunt
  • Maak de voertjes klein, maximaal 0,5cm x 0,5cm of kleiner, ongeacht welk ras je hebt

Huishoudelijk reglement en informatie