fbpx

Trimsalon

Gespecialiseerd op angstige honden en katten

Holistische trimsalon voor hond en kat

In de trimsalon van Huisdierverhalen kan jouw dier terecht voor een heerlijk verzorgende behandeling. De salon is ingericht met de nieuwste apparatuur en is voorzien van alle gemakken voor grote en kleine honden en katten. Er wordt met maar met 1 huisdier (of meerdere huisdieren uit hetzelfde gezin) gewerkt zodat jouw hond of kat met een fijn gevoel weer kan terugkomen. Bovendien mag je erbij blijven of wachten in onze wachtkamer, maar we vinden het fijn als onzekere honden en katten hun baasje bij zich hebben.

Is jouw hond of kat heel erg bang in de trimsalon en laat deze stress of agressie zien? Dan helpen we je óók graag verder om jouw angstige huisdier weer meer vertrouwen in het trimmen te krijgen! Hiervoor hebben we een Angst in de trimsalon pakket waar we samen mee aan de slag kunnen gaan.

Gedragsdeskundige, dierenartsassistente én trimmer!

Dierengedragsdeskundige Merel van der Mullen werkt sinds 2016 als gedragstherapeut voor honden en katten en is gediplomeerd dierenartsassistente. Vanuit de werkzaamheden bij dierenartspraktijken worden er vaak dieren onder sedatie (verdoving) geschoren omdat dit door agressie problemen niet meer mogelijk is in de trimsalon. 
Dit is absoluut niet wenselijk want een paar keer per jaar een verdoving krijgen is erg slecht voor het lichaam. Daarom willen wij een oplossing aanbieden, omdat er naast de reguliere trimbehandelingen er ook ruimte is voor een combinatie van gedragstherapie in de trimsalon.

Wil je dat jouw huisdier weer zonder stress, agressie en misschien wel zonder muilkorf getrimd kan worden? Dan zien we jouw aanmeld formulier graag verschijnen! We bieden een speciaal Angst in de trimsalon pakket aan waarin 10 afspraken van 30 minuten per afspraak zitten. Er wordt eerst naar vertrouwen en rust gewerkt waarna alle nodige handelingen stapsgewijs opnieuw worden aangeleerd. In eerste instantie zal je tevreden moeten zijn met een gedeeltelijk behandelde hond of kat want er wordt gewerkt in effectieve sessies, maar als er meer vertrouwen is dan zullen sessies langer worden zodat we meer kunnen trimmen!

Merel.DSCF6956-001

Persoonlijke aanpak, gespecialiseerd in angstige huisdieren

De trimsalon is voorzien van elektrisch verstelbare trimtafel en wasbak, zo kunnen alle dieren zelfstandig op de behandeltafel stappen wat perfect is voor het vertrouwen.
Wij gebruiken alleen de shampoo’s en conditioners van Nature’s Specialities welke vegan zijn (niet op dieren getest en geen dierlijke producten bevatten) en geen siliconen en parabenen bevatten.

Er wordt op het tempo van jouw huisdier gewerkt en door de ervaring als gedragstherapeut wordt er goed rekening gehouden met de eventuele opbouw van stress. We houden regelmatig pauze momentjes en maken veel gebruik van koekjes om de behandeling leuk te houden. Voor ons is het belangrijkste is dat jouw hond of kat een prettige ervaring heeft waardoor je hond of kat graag wil terugkomen. Er wordt uitgebreid de tijd genomen voor jouw huisdier en omdat er maar met 1 dier tegelijkertijd (of meerdere dieren uit hetzelfde gezin) wordt gewerkt hebben we geen benches waardoor we rust en een persoonlijke aanpak kunnen garanderen. Indien we merken dat een behandeling niet fijn verloopt zullen we contact opnemen om te overleggen hoe we het beste verder kunnen gaan.

Eigenaren mogen bij de trimbehandeling aanwezig zijn, om te zien hoe het verloopt, emotionele steun te geven aan het huisdier en te helpen bij “lastige zones” door afleiding te geven. Tevens hebben we een wachtkamer waar ook mag worden gewacht of je gaat terug naar huis en dan laten wij weten wanneer je hond of kat klaar is om te worden opgehaald.

Heb je een jonge pup of kitten die in de toekomst regelmatig naar de trimsalon gaat komen? Of heb je een volwassen of oudere hond of kat die nog nooit naar de trimsalon is geweest, maar er nu echt aan moet geloven? Kies dan voor het Welkomspakket. Dan kunnen we jouw huisdier, verdeeld over 3 afspraken, met alle handelingen laten kennismaken en starten met de nodige trimbehandeling.

Tarieven & Pakketten

Omdat ieder huisdier en zijn opgedane ervaring, vacht en situatie anders is, is het lastig een precies tarief te geven. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.

Als we constateren dat jouw dier de behandeling als vervelend of zéér spannend ervaart dan kan ervoor gekozen worden om de behandeling op dat moment te stoppen. Afhankelijk van de situatie adviseren we voor een tweede behandeling te kiezen of het Angst in de trimsalon pakket af te nemen.
In het geval wij een reden (angst, vlooien, irritaties, wond(en) etc.) zien dat een behandeling niet mogelijk is, wordt het starttarief á €42,50 berekend.

Hond & kat
Diverse losse behandelingen
9,95

Nagels knippen

Ogen vrij knippen

Oren schoonmaken en verzorgen

Teek verwijderen

Welkomspakket
Puppy, kitten en dieren waarbij het trimmen nieuw is
75

3 afspraken

Kennismaken

Vertrouwen opbouwen

Ruimte en handelingen laten beleven

30 minuten per afspraak

Hond & kat
Angst in de trimsalon pakket
250

10 afspraken

Vertrouwen opbouwen

Nieuwe link en connecties maken

10 effectieve sessies

30 minuten per sessie

Aanmelden trimsalon

Je kunt jouw huisdier gemakkelijk aanmelden via onderstaande button!

Locatie: Strabekerveldweg, Valkenburg aan de Geul, snel bereikbaar vanuit Maastricht, Heerlen en de rest van Zuid Limburg.

Parkeren kan gratis op ons terrein of voor aan de straat. De ingang is gelegen aan de Strabekerveldweg, eerste groene poort aan de rechterkant.