fbpx

Verlatingsangst

Werken aan comfortabel alleen zijn

Jeej! Een nieuwe hond! Maar had je verwacht nooit meer weg te kunnen?

Toen je het besluit nam om een hond te kopen of adopteren, durf ik te wedden dat je niet verwachtte dat je nooit meer het huis uit zou kunnen. Hij zal er wel aan wennen, hij is nog maar een puppy! Maar ondertussen ben je een jaar verder en is het nog steeds een probleem.

Het heeft misschien een tijd geduurd voordat je er achter bent gekomen dat het gedrag aanwezig is en niet “normaal” hondengedrag is. En na zelf te hebben geprobeerd het probleem op te lossen kun je hulp goed gebruiken om het huis weer uit te kunnen zonder hond, maar wel met een hond die zich op zijn gemak voelt. Een die niet constant aan het blaffen is, piept of zelfs spullen sloopt.

Ik help je heel graag verder met de verlatingsangst van jouw hond zodat het weer mogelijk is op een fijne manier het huis uit te gaan. Omdat ik gebruik maak van een uitgebreid stappenplan is het een reële kans dat je snel weer op pad kunt.

  • Lunch of dineer met je gezin, vrienden en familie;
  • Ga gerust terug naar de sportles;
  • Op een fijn tijdstip boodschappen kunnen doen;
  • Even de stad in kunnen gaan om een cadeau te halen.

Dat is straks, na hard te hebben getraind, wellicht allemaal weer mogelijk!

photo-of-person-kissing-a-dog-on-grass-field-2666154

Hoe help ik je dan verder? Als gedragstherapeut heb ik tijdens mijn opleiding aan de universiteit veel geleerd over verlatingsangst en heb hiermee baasjes uitstekend kunnen helpen met het terug krijgen van hun vrijheid. Toch ontbrak er “iets”, maar ik kon de vinger er niet op leggen wat dit was. Daarom ben ik op zoek gegaan naar een gespecialiseerde opleiding volgens de methode van Julie Naismith om meer te leren over dit complexe probleem. Ik ben aangenomen en naar verwachting slaag ik in juni 2022 waarmee ik de titel Separation Anxiety Pro Trainer mag dragen.

Deze methode werkt uitsluitend diervriendelijk waarbij ik samen met jou in het stappenplan duik. We maken ontzettend veel gebruik van de webcam (of 2) dus als je die nog niet hebt dan kun je die alvast aanschaffen. We willen namelijk alle bewegingen en emoties van jouw hond vastleggen wanneer we niet in huis zijn, want hier gaan we al snel mee aan de slag! Uitgangspunt is dat jouw hond is op zijn gemak voelt en zijn rust kan vinden wanneer je weg bent. We werken aan jouw hond zijn gevoelens en emoties om goed om te kunnen gaan met zijn onzekerheid wanneer hij alleen in huis zal blijven.

Hoe lang kan mijn hond straks alleen zijn? Heel eerlijk? Dat kan ik nooit van tevoren aangeven, we starten met het verlatingsangst programma en zien gaandeweg hoe jij en jouw hond hiermee omgaan. Ieder uur is meegenomen en de bedoeling is dat je straks weer dagelijkse bezigheden en uitjes kunt uitvoeren zonder een gestreste hond.

Afspraak in persoon of volledig digitaal

Woon je in Zuid Limburg en ben je er klaar voor om met mij samen die verlatingsangst aan te pakken? Dan kom ik graag op bezoek voor ons startconsult waarin we de eerste stappen gaan doornemen en een toekomst idee uitspreken. De vervolg afspraken kunnen daarna online plaatsvinden omdat we veel met camera beelden aan de slag gaan en deze gaan doornemen waarbij het “samen” oefenen niet in persoon hoeft te zijn. Dit zou zelfs in sommige gevallen voor meer afleiding kunnen zorgen wat we nog niet kunnen gebruiken in het begin stadium.

Woon je niet in Zuid Limburg, dan is dat geen probleem! Al woon je honderden kilometers verderop, doordat we gebruik maken van online afspraken is het geen probleem om het eerste startconsult ook op die manier in te plannen. Op die manier kan ik veel meer baasjes helpen dan alleen in Zuid Limburg.

Is jouw hond goed verzekerd?

Dan is het wellicht mogelijk om de gemaakte kosten van de gedragstherapie (deels) te declareren. Dit is mogelijk omdat ik als enige gedragstherapeut in Zuid Nederland aangesloten ben bij Stichting Dierbaar (voorheen Certipet). Bekijk jouw polis of gedragstherapie vergoed wordt.

Welk plan is geschikt voor mij en mijn hond?

Dit zullen we bespreken tijdens ons startconsult, hierin bespreken en bekijken we beelden die je vooraf hebt gemaakt. Afhankelijk van de video’s, jouw tijd om te trainen en budget kiezen we een pakket dat het beste is voor jouw situatie.

background
Plan A
600

4 weken

Startconsultatie

2 opvolg afspraken in week 2 en 4

Volledige stappenplan op papier

4 weken lang begeleiding via Whatsapp

Help mij!

Plan B
800

8 weken

Startconsultatie

4 opvolg afspraken in week 2, 4, 6 en 8

Volledige stappenplan op papier

8 weken lang begeleiding via Whatsapp

Help mij!

Plan C
1200

12 weken

Startconsultatie

6 opvolg afspraken in week 2, 4, 6, 8, 10 en 12

Volledige stappenplan op papier

12 weken lang begeleiding via Whatsapp

Help mij!

Startconsulten aan huis vinden plaats in heel Zuid Limburg (Nederland en België). Bovengenoemde tarieven zijn exclusief reiskosten per km berekend vanaf 6301HS, Valkenburg.