background

Workshop voor Trimmers

Hondengedrag in de Trimsalon

In de trimsalon zie je allerlei hondenrassen en leeftijden, maar ook eigen karakters en opgedane ervaringen.

Waarom ontstaat bij de ene hond wel moeilijkheden om te trimmen en bij de ander niet? En kunnen we iets doen om het aantal ‘moeilijke’ honden omlaag te brengen?

Communiceren is het geven en ontvangen van informatie op een verbale en non-verbale manier. Miscommunicatie is ontvangen informatie verkeerd interpreteren of gegeven informatie onduidelijk brengen. En hier gaat het voor honden en trimmers meestal fout.

Deze workshop geeft de nieuwste kennis over hondengedrag zodat de communicatie tussen trimmer en hond verbetert. Je leert hondengedrag nauwkeurig observeren en interpreteren, bekijkt kritisch jouw eigen communicatieskills en leert hoe je jouw trimsalon kunt optimaliseren.

Wie geeft de workshop?

Mijn naam is Merel van der Mullen en woon samen met mijn partner en beestenboel in Valkenburg aan de Geul. In 2012 heb ik mijn Paraveterinaire diploma behaald en in 2017 ben ik afgestudeerd als Applied Animal Behaviourist aan Sparsholt University in Engeland.

Huisdierverhalen is in 2016 opgericht en naast mijn werk als gedragstherapeut heb ik ook een gespecialiseerde trimsalon geopend voor angstige huisdieren omdat veel baasjes door het gedrag van hun dier niet meer welkom waren. Doordat ik gedragstherapie in de trimsalon aanbied zijn vele bange huisdieren geholpen en laten zij zich (door mij) zonder angst of agressief gedrag weer trimmen.

Gedragsspecialist Trimsalon

Merel van der Mullen BSc

Schrijf je hier in voor de workshop!

Inhoud van de workshop

De workshopdag wordt afgewisseld met theoretische en praktische onderdelen die je zelfstandig en in groepsverband uitvoert. Het is belangrijk eerst de nieuwe kennis op te doen die je je vervolgens eigen gaat maken via allerlei interactieve opdrachten.

Om jouw individuele vaardigheden te vergroten krijg je de mogelijkheid om eigen video’s op te sturen waarin je aan het werk bent met een trimsalonklant. Dit is een optie en geen ‘verplichting’! De fragmenten worden alleen in jouw eigen workshop geanalyseerd zodat je op persoonlijk en zakelijk vlak enorm kunt groeien.

 • Gedrag

  1

  Wat is gedrag en emotie?

   

  Aangeboren of aangeleerd?

   

  Normaal en abnormaal hondengedrag.

 • Communicatie

  1

  Communicatie, wat is het en hoe werkt het?

   

  Manieren van communiceren door de mens.

   

  Manieren van communiceren door de hond.

 • Reflecteren

  1

  Kritisch observeren en interpreteren.

   

  Bedachtzaam kunnen reageren en handelen.

   

  Voelen, ervaren en loslaten van angst bij jezelf.

 • Betrouwbaarheid

  1

  Actie – reactie tussen trimmer en hond.

   

  Voorspelbaarheid en vertrouwen kweken.

   

  Wel of geen keuzes geven?

 • Optimalisatie

  1

  De zintuigen positief stimuleren.

   

  De trimruimte herzien voor een optimale ervaring.

   

  Nieuwe kennis realiseren in jouw trimsalon.

Veel gestelde vragen

Om het kleinschalig te houden doen kunnen max. 8 personen deelnemen per workshop.

Jazeker! Je ontvangt na afloop een digitaal certificaat van de workshop.

De workshop wordt gehouden zonder honden omdat deze een volledige dag in beslag neemt en het ethisch niet verantwoord is.

Nadat je het aanmeldformulier hebt ingevuld ontvang je binnen 1 á 2 werkdagen een bevestigingsmail en de factuur. Je bent verzekerd van jouw plekje zodra de factuur is voldaan en ontvangt hier z.s.m. bericht over.

Als de workshop wordt geannuleerd door de organisatie ontvang je het volledige bedrag terug. Indien je zelf annuleert is er geen recht op restitutie, iemand anders mag wel in jouw plaats deelnemen mits je hier zelf voor zorgt.

Het is voldoende om een pen en schrift mee te nemen.

Iedereen ontvangt een factuur met 21% BTW.

Nee, om papierverspilling te voorkomen ontvangt je de theorie digitaal.