WORKSHOP

Hondengedrag in de Trimsalon

AANMELD- EN BETAALFORMULIER
In de trimsalon kom je een verscheidenheid aan hondenrassen en leeftijden tegen, elk met hun eigen unieke persoonlijkheid en levenservaringen.

 

Wat zorgt ervoor dat sommige honden moeilijkheden ondervinden tijdens het trimmen, terwijl anderen dit probleemloos doorstaan? En is er iets wat we kunnen doen om het aantal ‘uitdagende’ honden te verminderen?

Communicatie en vaardigheden

Ontdek de sleutel tot succesvolle communicatie tussen honden en trimmers met onze boeiende workshop. Communicatie is essentieel, maar miscommunicatie kan gemakkelijk ontstaan en tot problemen leiden. Onze workshop biedt jou de nieuwste inzichten in hondengedrag, waardoor je de communicatie tussen jou en de hond aanzienlijk kunt verbeteren.

Tijdens de workshop leer je op een nauwkeurige en effectieve manier het gedrag van honden observeren en interpreteren. Je krijgt de tools om jouw eigen communicatievaardigheden kritisch te analyseren en te verbeteren. Bovendien ontdek je hoe je jouw trimsalon kunt optimaliseren, zodat je nog beter kunt inspelen op de behoeften en signalen van de honden die je verzorgt.

Wie geeft de trimworkshop?

Merel van der Mullen, ervaren en gediplomeerde gedragstherapeut en paraveterinair, verzorgt de workshops bij Huisdierverhalen.

Sinds de oprichting in 2017 hebben we ons gespecialiseerd in het trimmen van angstige huisdieren en bieden we gedragstherapie aan. We begrijpen dat veel trimmers te maken krijgen met lastig gedrag van dieren, waardoor ze soms geen oplossing kunnen bieden aan bezorgde eigenaars. Gelukkig kunnen we dankzij de gedragstherapie die we aanbieden in onze trimsalon, vele bange huisdieren helpen. Ze kunnen zich nu zonder angst of agressief gedrag door ons laten trimmen.

Als trimmer ben je bij Huisdierverhalen aan het juiste adres als je geïnteresseerd bent in het leren omgaan met angstige huisdieren en gedragstherapie. We bieden workshops en trainingen aan waarin je leert hoe je bange dieren kunt benaderen en trimmen. Onze expertise en ervaring zullen je helpen om zelfverzekerder te worden in het omgaan met uitdagend gedrag.

Trimsalon

Merel van der Mullen BSc

INHOUD VAN DE WORKSHOP

In de workshop voor trimmers wordt afgewisseld met theoretische en praktische onderdelen die je zelfstandig en in groepsverband uitvoert. Het is belangrijk eerst de nieuwe kennis op te doen die je je vervolgens eigen gaat maken via allerlei interactieve opdrachten.

Om jouw individuele vaardigheden te vergroten krijg je de mogelijkheid om eigen video’s op te sturen waarin je aan het werk bent met een trimsalonklant. Dit is een optie en geen ‘verplichting’! De fragmenten worden alleen in jouw eigen workshop geanalyseerd zodat je op persoonlijk en zakelijk vlak enorm kunt groeien.

 • Gedrag

  1

  Wat is gedrag en emotie?

   

  Aangeboren of aangeleerd?

   

  Normaal en abnormaal hondengedrag.

 • Communicatie

  1

   

  Communicatie, wat is het en hoe werkt het?

   

  Manieren van communiceren door de mens.

   

  Manieren van communiceren door de hond.

 • Reflecteren

  1

   

  Kritisch observeren en interpreteren.

   

  Bedachtzaam kunnen reageren en handelen.

   

  Voelen, ervaren en loslaten van angst bij jezelf.

 • Betrouwbaarheid

  1

   

  Actie – reactie tussen trimmer en hond.

   

  Voorspelbaarheid en vertrouwen kweken.

   

  Wel of geen keuzes geven?

 • Optimalisatie

  1

   

  De zintuigen positief stimuleren.

   

  De trimruimte herzien voor een optimale ervaring.

   

  Nieuwe kennis realiseren in jouw trimsalon.

   

Veel gestelde vragen

Om het kleinschalig te houden doen kunnen max. 8 personen deelnemen per workshop.

Jazeker! Je ontvangt na afloop een digitaal certificaat van de workshop.

De workshop wordt gehouden zonder honden omdat deze een volledige dag in beslag neemt en het ethisch niet verantwoord is.

Het is voldoende om een pen en schrift mee te nemen.

Iedereen ontvangt een factuur met 21% BTW.

Nee, om papierverspilling te voorkomen ontvangt je de theorie digitaal.