GEDRAGSTHERAPIE VOOR HONDEN EN KATTEN

Gedragstherapie is een behandelingswijze waarbij de emoties en opgedane ervaringen van jouw huisdier centraal staan.

Hierin wordt gezocht naar de oorzaak van het probleem, want door hierna te kijken kan er beter worden begrepen waarom gedragsproblemen of vragen ontstaan. Zodra de oorzaak duidelijk is, lossen we ongewenst gedrag op door middel van verschillende positieve managementmethoden, duidelijke trainingen, oefeningen en dierenwelzijnsverrijkende adviezen.

Zijn er geen gedragsproblemen, maar wil je wel dat jouw hond beter leert luisteren? Kom dan meedoen in onze groepslessen

Ongewenst gedrag, snel opgelost?
background

Met welke vragen kunnen we helpen?

background

Wil je beginnen met gedragstherapie?

Ja? Super!

Dat betekent dat je een kennismakingsafspraak kunt inplannen in de online agenda.

Vervolgens ontvang je binnen 1 á 2 werkdagen de ontvangstbevestiging en het intake formulier. Hiermee kan de hulpvraag goed kan worden voorbereid zodat het gedrag in de kennismaking goed geobserveerd kan worden. Doordat we elkaar en jouw huisdier beter leren kennen krijg je tot slot de juiste diagnose en prognose voor de gedragstherapie. Nadat de kennismaking is afgerond kun je de gedragstherapie afspraken inplannen (die allemaal bij jou thuis plaatsvinden tenzij anders afgesproken) en gaan we aan de slag.

 

Na de kennismaking

In de eerste afspraak maak je kennis met de stappen waar je tot aan de volgende afspraak mee aan de slag gaat. Daarnaast worden de oefeningen duidelijk uitgelegd en voorgedaan zodat je goed kunt observeren wat precies de bedoeling is. Later wisselen we om en observeer ik jou tijdens de training. In tegenstelling tot hondenbaasjes, zullen kattenbaasjes minder bezig zijn met trainen, maar juist meer met management en observeren/handelen.

 

Tot aan de volgende afspraak kun je video’s sturen van de voortgang en krijg je tussen de afspraken in duidelijke feedback en extra informatie waar je mee verder kunt. In de afspraken die volgen worden de adviezen en oefeningen uitgebreid op het tempo dat bij jou, jouw huisdier en de situatie past.

background

Tarieven 2023

Exclusief reiskosten á 0,50 cent per km.
Kennismaking
49

  • 30 minuten
  • Geschiedenis dier en hulpvraag bespreken
  • Gedragsobservatie
  • Diagnose & Prognose

BASIS | KAT
2 afspraken
199
STANDAARD | KAT
3 afspraken
299
BASIS | HOND
3 afspraken
299
STANDAARD | HOND
5 afspraken
475
TOP | HOND
7 afspraken
630
background

Contactformulier


    Ik heb een: